Google üzerinde ek kontenjanlar hakkında aramalar yapılıyor, üniversite heyecanını yaşayacak olan adaylar başvuracakları bölümlerdeki kontenjanları merak ediyor. Yerleştirme tercihlerinde son tarih ne? Hangi bölümlerde boş kontenjan var? Ek yerleştirmeler için hnagi detaylar bulunuyor? Aşağıdaki link üzerinden ÖSYM'nin detaylarına ulaşabilirsiniz...

EK YERLEŞTİRME KILAVUZU VE DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

YERLEŞMİŞ ADAYLAR TERCİH YAPAMAYACAK

2017-ÖSYS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapamıyor. Bunun için, 2017-ÖSYS merkezî yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekiyor. İkinci merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak, yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan Tablo 3'teki ön lisans programları ile Tablo 4'teki lisans programlarını, programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebiliyor. Kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programlarıysa, ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih listesinde yer verebiliyor.

ÖSYM’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle: 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre 2017-2018 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır. 2017- ÖSYS ek yerleştirmeye başvurabilmek için 2017-ÖSYS’ye başvuru yapılmış olması zorunludur. Adaylar, 2017-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 25 Ağustos-5 Eylül 2017 tarihleri arasında T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacaktır.
Ek yerleştirme işlemleri, 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile Ek'te sunulmuş olan 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kural ve ilkelere göre yapılacaktır.

ÖZEL YETENEKLE YERLEŞENLERE TERCİH HAKKI VAR

2017-ÖSYS’de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercihte bulunabiliyor.

EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL DUYURULACAK?

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.