ÖSYM son dakika açıklamaları takip edilirken henüz LYS tercih sonuçları için saat açıklaması gelmiş değil. Öğrencilerin heyecanı gittikçe artıyor. Merakla bekledikleri 2017 yılı LYS tercih sonuçlarının her an açıklanabilir.  Adaylar üniversite yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM sonuç sayfası olan sonuc.osym.gov.tr adresini kontrol ediyor. Adaylar 13 gün süren tercih bekleyişinin ardından kazandıkları üniversiteyi öğrenmek istiyor.

LYS tercih sonuçları için beklenen gün geldi.  13 gün önce tercih yapan öğrenciler ÖSYM'nin 08 Ağustos açıklamasıyla bugüne kilitlendi. Sabah saatlerinde gelen son dakika haberlerinde 17:00 saati işaret ediliyordu. Ancak saat 17:00 geçmesine rağmen halen LYS tercih sonuçları açıklanmadı. ÖSYM'den de saatle ilgili resmi bir açıklama da gelmedi. ÖSYM sonuç sayfasında bekleyen öğrenciler tepkilerini Twitter'dan da dile getirdiler. Geçen yıl sınavdan 9 gün sonra sonuçlar açıklanmıştı. Bu yıl e- kayıt yapmak isteyenlerin 7 günü olacak. Elektronik kayıtlar 11-16 tarihleri arasında başlayacak.

ÖSYM SONUÇ SAYFASI!

Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin en merak ettiği konulardan biri de burslar ve yurtlar olacak. KYK ve bazı diğer kurumlar öğrenciler için burs imkanı sağlıyor. KYK’nın yurt imkanları da birçok öğrencinin yoğun başvurusuna uğruyor. KYK başvurularıyla ve diğer burs veren kurumlarla ilgili ayrıntıları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

KYK BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?


Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir.

Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.



KAZANDIĞINIZ ÜNİVERSİTE İÇİN BARINMA İMKANLARINA DİKKAT


Öğrencilerin tercih listelerinde yer alan illerin başında şüphesiz İstanbul geliyor. Çünkü İstanbul’da 50’nin üzerinde üniversite var. İstanbul’da herhangi bir devlet üniversitesinin kontenjanına girmek isteyen adaylar, istediği bölümü sınav sonuçlarına göre üst sıralarda yazmak zorunda.

Vakıf üniversitelerinde ise şansı yüksek olan adayların sayısı bir hayli fazla. Ancak maddi imkânı olmayanların İstanbul’da her hangi bir üniversiteyi kazanıp burs, yurt gibi konularda sonuç alamaması zamanla büyük sıkıntılara yol açabiliyor.