14 Şubat'ta gece baskını ile gözaltına alınan Dengin Ceyhan 8 günün ardından bugün tutuklandı.Sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddia edilen Ceyhan'ın söz konusu paylaşımını 2 yılı aşkın bir süre önce yaptığı belirtiliyor.

basliksiz-2

Ceyhan, Gezi Direnişi’nde piyanist Davide Martello ile birlikte konser vermişti. Gezi anmaları etkinliklerinde konserlerine devam eden Ceyhan, ayrıca Soma'da hayatını kaybeden madencilerin bu yıl üniversiteye başlayacak çocuklarına üniversite hayatları boyunca burs vermeyi hedefleyen ve 7 ilde yapılması planlanan Piano for Soma etkinliklerinde de piyanosuyla yer almıştı.

"MAHKEMENİN HAPİS YETKİSİ YOK, YARGISIZ İNFAZ"

Dengin Ceyhan’ın avukatı Sertaç Ekinci ise duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, işlendiği iddia edilen suçun 16 Temmuz 2016 tarihinden önce gerçekleştiğini, dolayısıyla en üst oranda ceza alması durumunda dahi hapis cezasının infazı mümkün olmadığını belirtti. Ekinci sözlerini şöyle sürdürdü "Zira 671 sayılı KHK’ya göre 1 Temmuz 2016 öncesinde işlenen suçlarda denetimli serbestlik süresi 2 yıl ve Dengin Ceyhan’a isnad edilen suçun, basın ve medya yoluyla gerçekleştirilmesi durumlarında olduğu gibi arttırılma koşulları mevcut değil. Dava sonucunda hapis cezası infazı ile karşı karşıya kalması da olası değil"