Ramazan idrak ediliyor ve heyecanla Ramazan Bayramı bekleniyor. Ramazan Bayramı birçok kişi için hem sevdiklerini ziyaret hem de tatil anlamına geliyor. Ramazan Bayramı'nın kaç gün tatil olacağı tatil planları yapanlar için büyük önem taşıyor. Bu sene Ramazan Bayramı pazar günü başlayacağı için sadece iki günlük bir tatil olacağı düşünülüyor.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Kadir Gecesi bu sene 21 Haziran Çarşamba akşamını 22 Haziran Perşembe gününe bağlayan geceye denk geliyor. Bin aydan daha hayırlı olan gece olarak anılan Kadir Gecesi Kuran-ı Kerim'in bu gece indirilmeye başlanmış olması nedeniyle İslam alemi açısından büyük önem taşıyor.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı bu sene tatil açısından avantajsız bir güne denk geliyor. 24 Haziran Cumartesi Ramazan Bayramı arafesi olacak, bayram ise 25 Haziran Pazar günü başlayacak. Pazar günü başlayan Ramazan Bayramı'nın ardından ikinci ve üçüncü günü, pazartesi ve salı olarak geçilecek ve Ramazan Bayramı bitecek.

KURBAN BAYRAMI'NDA DA TATİL AZ

Bu sene bayramlar hafta sonunu içine alacak tarihlere denk geliyor. Kurban Bayramı bu sene 1 Eylül Cuma günü başlıyor ve Ramazan Bayramı gibi Kurban Bayramı'nda da hafta sonu hariç sadece iki gün tatil oluyor.