CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Kütahyalı üslubunu düzeltmezse Beyaz TV’yi daha çok zarar uğratacak” dedi.

28 Ağustos 2015 tarihinde Beyaz TV canlı yayında Dimanit isimli programda, Rasim Ozan Kütahyalı, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'a yönelik küfür ve hakaret dolu sözler sarf etmişti. Bunun üzerine Kütahyalı hakkında, İstanbul 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, 1 yıl adli para cezası (14 bin TL)  ile cezalandırılmasına karar verilmişti. Üst üste gelen hakaret cezalarına bir yenisi de RTÜK’ten geldi. Darbe üzerine darbe yiyen Kütahyalı’ya ilişkin RTÜK kararı ise şöyle:

GerçekGündemin haberine göre; RTÜK üyelerinin değerlendirmesi sonucu Kütahyalı’nın, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunu’nun 8’inci maddesinin birinci fıkrasının ç bendi olan “İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez” hükmünü ihlal ettiği gerekçesi ile Beyaz TV’ye 13 bin 601 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

[old_news_related_template title="Rasim Ozan Kütahyalı'ya 'Zorla getirme' kararı..." desc=" 'Türk Futbolu ve FETÖ' başlıklı yazısında Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e iftira ve hakaret ettiği gerekçesiyle 6 yıl 4 aya kadar hapsi istenen gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldı. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tarafları avukatları temsil etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/rasim8801.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-rasim-ozan-kutahyaliya-zorla-getirme-karari-1886102/"]

 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'a katıldığı canlı yayında küfür ve hakaret dolu sözler savuran Rasim Ozan Kütahyalı hakkında geçtiğimiz günlerde Fatih Terim’e de hakaret ettiği ve iftira attığı iddiasıyla yargılandığı, duruşmalara katılmadığı gerekçesiyle zorla getirme kararı çıkarılmıştı.