Konu gündem dışı olarak RTÜK toplantısında ele alındı. Oy birliğiyle TV Net’e para cezası verildi. KHK düzenlemesine dayanılarak, yasadaki ceza miktarı da 5 misline çıkarıldı. Kanal yaklaşık 70 bin lira para cezası ödeyecek.

RTÜK toplantısında yasanın “Yayınlar, insan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez” maddesi uygulandı. Ayrıca “Yayınlar, toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz” ilkesi nedeniyle de ceza verildi.

[old_news_related_template title="Atatürk düşmanlarına ret" desc="Atatürk’e çirkin hakaret ve iftiralarda bulunan tarihçiler Mustafa Armağan ile Yavuz Bahadıroğlu’na Anadolu’dan da tepki sesleri yükseldi. Ordu’da katılacakları etkinliğin programı, Ordu halkının “İlimize gelmeyin” kampanyası üzerine değiştirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/ataturk-hakaret-edenlere-ret-880-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/ataturk-dusmanlarina-ret-1841671/"]