Operasyon İstanbul Emniyeti'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Mali Polis, kimlik, pasaport, öğrenci belgesi, diploma, yabancı ikameti gibi belgelerin sahtesini üreten bir çete belirleyince harekete geçti. Sahte belge üretenleri izini süren polis, S.E. ve M.E. isimlerine ulaştı. Şüphelilerin sahte belgeleri para karşılığında dağıttığı anlaşıldı. Araştırmalar derinleştirildi. Şüphelilerde yola çıkan polis, İran uyruklu N.B. isimli kadına ulaştı. N.B.'nin Fatih Aksaray'daki evine operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda suç unsuruna rastlanmadı.

[caption id="attachment_2152394" align="aligncenter" width="880"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

İŞYERİNDE BULUNDU


Ekipler N.B.'nin kocası K.Y.B.'nin Bayrampaşa'da iş yeri olduğunu tespit etti. K.Y.B.'nin Y.B. ile ortak olduğu iş yerine baskın düzenlendi.  Adrese giren ekipler, sahte belgelerin iş yerinde üretildiği ortaya belirledi. Aramada; kullanılmaya hazır sahte nüfus cüzdanları, ehliyetler, diplomalar ile soğuk damga, kaşe ve mühürler ele geçirildi.

GERÇEĞİNDEN AYIRMAK NEREDEYSE İMKANSIZ!


Malzemelerin bulunmasıyla 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphlilerin, sahte belgeleri özel bir teknikle yaptıkları öğrenildi. Belgelerin gerçeğinden ayrılmasının zor olduğu dile getirildi. Çetenin, sahte kimlik ve ehliyetleri daha çok suçlular için hazırladıkları bilgisine ulaşıldı.Sahte diplomaların ise işe girmek isteyenlerce sipariş verildiği anlaşıldı.

KİMLİK 100 DİPLOMA 10 BİN LİRA


Çetenin sahte nüfus cüzdanını 100 liraya, sahte ehliyeti bin liraya, sahte diplomayı ise 10 bin liraya hazırladığı öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde götürüldü.