SÖZCÜ Gazetesi avukatı Celal Ülgen, soruşturma savcısının iddianameyi yazarken lehte olan kanıtları Ceza Muhakemesi Kanunu’nun emredici hükmüne karşın iddianameye koymadığını belirterek, “Bunun aksine, taraflı bilirkişinin medyada yer alan sahte ve fotomontajlı haberleri raporun ekinde savcılığa vermesine sessiz kalmıştır” dedi. İşte Ülgen’in çarpıcı açıklamaları:

RAPORA YALAN SOKTULAR: Burak Akbay’ın Fetullah Gülen isimli terör örgütü liderine ait okullarda yetiştiğine yönelik haberlerin asılsız ve SÖZCÜ Gazetesi’ne yapılacak bir kumpasın alt yapısını oluşturmak üzere yapıldığını sürekli belirtmekteyiz. Burak Akbay’ın sahibi olduğu şirketin yayınladığı SÖZCÜ Gazetesi’nin muhalif kimliğini karalamaya yönelik, uçuk savlarla daha önce Milliyet Gazetesi’nde yayınlanan Ekrem Dumanlı ve Fetullah Gülen fotoğrafı montajlanmış, Burak Akbay’ın fotoğrafı bu kareye konmuş ve bu haberler de Takvim Gazetesi’nde yayınlanmıştı. Bu konuda tarafımızdan sürekli açılan davaları soruşturma savcısı örnekleriyle bilmektedir. Ancak buna rağmen bu fotomontajlı kareleri, bilirkişi adı verilen Atatürk düşmanının raporu ekinde kabul  ederek, dosya kanıtları arasına koymuştur.

BİLİRKİŞİ RAPORU GİZLENDİ: Savcı Asım Ekrem; iddianamenin 25 ile 38’inci sayfaları arasında yer verdiği bilirkişi raporları bahsinde, Burak Akbay lehine gelen 18 Ağustos 2017 ve 22 Ağustos 2017 tarihli ek bilirkişi raporundan söz etmemiştir. Soruşturma savcısının söz etmediği rapor MASAK’tan gelen bilgiler doğrultusunda; daha önce rapor veren bilirkişiler Star Medya Yayıncılık ve MOM Yapı Sanayi AŞ ve de EMMA Reklam ve Tanıtım Hizmetleri AŞ’nin Burak Akbay’ın sahibi bulunduğu şirkete mal ve hizmet alıp sattığı dönemlerde FETÖ ile iltisaklı görülen Alaattin Kaya, Mustafa Talat Katırcıoğlu ve Ayşe Nazlı Ilıcak‘ın şirket ortaklıklarının bulunmadığı hususunu içermektedir. Yani SÖZCÜ’nün haklı olarak bu dönemde Star Medya Yayıncılık AŞ ile yapılan mal ve hizmet alımları döneminde bu şirketin İcra Kurulu Başkanı Serhat Albayrak’ın olduğunu söylemiş ve künye kupürü yayınlamıştık. Şimdi bu savdan sessiz ve sedasız ricat ettikleri anlaşılıyor. Ancak biz kaçtıkları yere kadar kovalamayı sürdürme kararlılığındayız.