Hürriyet yazarı Sedat Ergin, bugün başlayan SÖZCÜ davasına ilişkin CNN Türk canlı yayınında değerlendirdi.

Sedat Ergin özetle şöyle dedi:

"Bugün yansıyan gibi Sözcü Gazetesi'nin bir FETÖ operasyonu olduğu uzantısı olduğu, projesi tezine bu iddianameyi okuduktan sonra itibar edebilmem mümkün değil."

[old_news_related_template title="Sözcü için adalet arayışı... İşte Burak Akbay'ın tarihe geçecek savunması" desc="Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay, kendisine ve gazetesine karşı yürütülen algı operasyonunun ilk duruşmasında, yazılı savunma yaptı... İşte Burak Akbay'ın savunmasının tam metni..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/burak-akbay.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/sozcu-icin-adalet-arayisi-iste-burak-akbayin-tarihe-gececek-savunmasi-2080679/"]

"BURAK AKBAY'IN YAŞAM TARZI CEMAAT PROJESİ GİBİ DURMUYOR"

Burak Akbay'a isnat edilen suç ağır bir suç. Baktığınızda dayanak olan ne var? Fehmi Koru'nun köşe yazısı. Yazının içinde bir paragrafta SÖZCÜ'den "cemaat projesi diyor. Burak Akbay için 'cemaat evlerinde yetişmiş' diyor. Bu gürültü kopardı. Fehmi Koru, Ertuğrul Akbay'ın söylediğini söyledi. Ertuğrul Akbay reddetti bunu.

Burak Akbay yaşam tarzı ve savunmanın ortaya koyduğu delilere baktığında cemaat projesi gibi durmuyor.

Hükümete yakın gazetelerde Burak Akbay'ın, FETÖ'nün önünde fotosu yayınlandı. Fakat fotomontaj olduğu ortaya çıktı. Orjinali de bulundu, Ekrem Dumanlı vardı o fotoğrafta. Yani algı operasyonu yaptılar.

[old_news_related_template title="Sözcü davasında ilk duruşma... Adalet istiyoruz!" desc="19 Mayıs'ta düğmesine basılan Sözcü'ye yönelik algı operasyonunda tarihi günler geldi çattı. Artık adaletin tecelli etme vakti... Sözcü Davası'nın ilk duruşması bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı'nda yapıldı. Duruşmanın bugünkü bölümünde sanık arkadaşlarımızın savunmaları alındı. Tutuklu arkadaşımız Gökmen Ulu, 50 dakikalık konuşmasında, basın ve hukuk tarihine geçecek bir savunmaya imza attı... Yarınki duruşmada tanıklar dinlenecek. İşte bugünkü adalet arayışının özeti..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/sozcuuu.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/sozcu-davasinda-ilk-durusma-adalet-istiyoruz-2079897/"]

SÖZCÜ'nün yayınlarına baktığınızda FETÖ organizasyonuna yardımcı yayın politikası olmadı. Özellikle kumpas davalarına, polislere, soruşturmayı yürüten yargı mensuplarına karşı kuvvetli yayınlar yaptılar.

FETÖ'cülük ve SÖZCÜ yan yana durmuyor. Çizgisine veya okurlarının dünya görüşüne baktığınızda da yan yana durmuyor. İddianame inandırıcılıktan uzak.

HÜKÜMETE MUHALEEFET ETMEKLE SUÇLAYIN BU TUTARLI

SÖZCÜ'yü hükümete muhalefet etmekten suçlayın. Demokrasilerde muhalefet ediyor diye iddianamer hazırlamak zor.

Ancak bu tutartlığı olan bir tez.

SÖZCÜ FETÖ'cü derseniz, Osman Kavala sosyalist bir aydın ama FETÖ'cülükten tutukluyorsunuz. Güneş doğudan batıyorsa inanabilirsiniz. Bunlar zorlama iddianameler.