Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Ersin Akdoğan ve beraberindekiler, Mersin’in Silifke ilçesinde at sırtında davul ve zurna eşliğinde tur atarak vatandaşlardan referandumda “Evet” istedi.

Yapılan çalışma geçtiğimiz hafta Samsun'da 'Hayır' kampanyası için bir araya gelmek isteyen gruplara izin verilmemesini akıllara getirdi.

[caption id="attachment_1706614" align="alignnone" width="1000"]FOTO: İHA FOTO: İHA[/caption]

Birlik Başkanı Akdoğan ve beraberindekiler, Silifke’nin sokak ve caddelerinde halka neden “Evet” denilmesi gerektiğini anlattı.

[old_news_related_template title="'Hayırsever' yazan afiş Mersin Valiliği'ni rahatsız etti" desc="CHP’li Mezitli Belediyesi’nin aşevi faaliyetlerine dikkat çekmek için hazırlattığı, “Mezitli halkı hayırseverdir” sloganının yer aldığı afişler Mersin Valiliği’ni rahatsız etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/afism.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/hayirsever-yazan-afis-mersin-valiligini-rahatsiz-etti-1702446/"]

'HAYIR' DİYENE İZİN YOK


“Yeni Bir Başlangıç İçin Hayır” başlıklı bildirinin dağıtımı konusunda Samsun Valiliği'ne yapılan başvuruya verilen yanıtta, şu ifadelere yer verilmişti:

“İlkadım 1 Nolu Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 17.02.2017 tarihli propaganda amaçlı yayın ve malzeme dağıtımı konulu yazısında; Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 15.02.2017 tarih ve 2017/109 sayılı kararının 1. ve 4. bendi gereği siyasi partiler dışında hiçbir sivil toplum kuruluşu, dernek vb. kurumların broşür, el ilanları, parti bayrağı, poster, afiş veya ses ve görüntü içeren CD, DVD gibi türlü yayını dağıtmasının ve tanıtım yeri (standa) açmasının yasak olduğu belirtilmiştir.” Vali Yardımcısı Hasan Öztürk imzasını taşıyan yazıda, aralarında AKP, MHP, BBP ve HÜDAPAR gibi partilerin bulunduğu sadece 10 partinin seçim propagandası yapabileceği belirtilerek, “Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 15.02.2017 tarih ve 2017/109 sayılı kararında belirtilen siyasi partilerin, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 11.02.2017 tarihli kararında 1- Adalet ve Kalkınma Partisi, 2- Anavatan Partisi, 3- Bağımsız Türkiye Partisi, 4- Büyük Birlik Partisi, 5- Cumhuriyet Halk Partisi, 6- Halkların Demokratik Partisi, 7- Hür Dava Partisi, 8- Milliyetçi Hareket Partisi, 9- Saadet Partisi, 10- Vatan Partisi olduğu belirtilmiştir” denildi.

[caption id="attachment_1706615" align="alignnone" width="1000"]FOTO: İHA FOTO: İHA[/caption]

CHP'DEN TEPKİ


CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Samsun'daki olay sonrası yazılı bir açıklama yaparak, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) son genelgesinin anayasa değişikliği referandumunda, ‘Hayır’ oyu verecekleri hareketsiz bırakmaya yönelik olduğunu savunup, “YSK’nın aldığı, İl Seçim Kurulu’nun da uyguladığı karar, anayasaya aykırıdır. Hayır, oyu kullanacağını açıklayan derneklerin sayısı artınca, bu derneklerin faaliyetlerini engellemek için anayasanın 26 ve 67. maddesini ihlal eden bir genelge yayınladılar. Bu genelgeye göre, siyasi partilerin dışındaki hiçbir dernek, referanduma ilişkin görüş dahi açıklayamaz” demişti.

[custom_content title="SAMSUN’DA ‘HAYIRCI’ DERNEĞE YASAK GELİRKEN TRABZON’DA STK’LAR EVET İÇİN BULUŞTU" desc="Samsun’da ‘hayırcı’ derneğe YSK ve Valilikten izin çıkmazken bir diğer Karadeniz kenti Trabzon’da ise sivil toplum kuruluşlarının ‘evet kampanyası’ için toplanması dikkat çekmişti. ‘Kutlu yürüyüşe devam kararırımız evet’ sloganı ile düzenlenen ve Trabzon’daki birçok STK’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği kampanyaya, meslek odaları temsilcileriyle birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Süleyman Baykal, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AKP Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Muhammet Balta ve Adnan Günnar da katılmıştı. Programda konuşan Bakan Soylu STK’lara evet propagandası yaparak onlardan da referandum için çalışmalarını istemişti."]