TÜMGENERAL AYDOĞAN AYDIN'IN CENAZESİNE DEVLETİN ZİRVESİ KATILDI

Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın için Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde devletin zirvesinin katılımıyla cenaze namazı kılındı.

resimid_3537061

Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, şehidin ailesi ile silah arkadaşları katıldı.

resimid_3537059

Şehidin babası Ahmet Aydın, annesi Hamidiye Çoban ile eşi Nuray Aydın taziyeleri kabul etti. Aydoğan’ın oğulları Berkay (22) ve Tunay (11) da cenazede yer aldı. Şehidin büyük oğlu Berkay'ın annesi ve kardeşini teselli etmeye çalıştığı dikkat çekti.

resimid_3537064

Şehidin cenaze namazını ise Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Kılınan namazın ardından şehidin naaşı top arabasına konularak bir süre taşındı.

resimid_3537060

Ahmet Hamdi Akseki Camii'ndeki törenin ardından Şehit Tümgeneral Aydın, Cebeci Askeri Şehitliğinde toprağa verildi.

ŞEHİT ALBAY OĞUZHAN KÜÇÜKDEMİRKOL'UN KIZI VE ESKİ EŞİ TÖREN İÇİN ANKARA'YA GİTTİ

Şırnak’ta şehit düşen Albay Oğuzğan Küçükdemirkol’un Sakarya’daki evine ateş düştü. Küçükdemirkol’un acı haberi aileye askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin kızı ve eski eşi düzenlenecek olan tören için Ankara’ya gitti.

Şırnak Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter kalkıştan kısa bir süre sonra yüksek gelirim hattına takılarak düştü. Meydana gelen kazada şehit olan Albay Oğuzhan Küçükdemirkol’un Serdivan Köprübaşı Mahallesi’nde ikamet eden eski eşi Dilek Nurlu ile yaşayan 18 yaşındaki kızı Zeynep Küçükdemirkol’a acı haber Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım ve askeri yetkiler tarafından verildi. Acı haber sonrasında asker eve Türk bayrakları astı. Babasının şehadet haberini alan ve gözyaşlarına hakim olamayan Zeynep askeri yetkililer tarafından teselli edildi. Daha sonrasında ise şehidin kızı Zeynep Küçükdemirkol ve eski eşi Dilek Nurlu’nun, Ankara’da düzenlenecek tören için yola çıktıkları öğrenildi.

ŞEHİDİN KARDEŞİ: HER ŞEY BİTMİŞTİ, TEMİZLENMİŞTİ, BU İŞ GELDİ BAŞINA

Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker'in doğup büyüdüğü Çatalca'nın Nakkaş Köyü'nde yas var. Köy tamamen bayraklarla donatıldı.

resimid_3536034

Şehit Albay için Şırnak'ta düzenlenen törene katılan annesi Semra Peker, eşi Nilay Peker ve kardeşleri Berkan ile Gürhan Peker cenazeyle birlikte İstanbul'a döndü.

resimid_3536035

 

Annenin feryadı

Şehit Albay'ın doğup büyüdüğü evde taziye çadırı kuruldu. Evin önündeki hazırlığı gören acılı anne Semra Peker," Sana hazırlık olmuş yavrum. Gelemedin. Her taraf kıpkırmızı olmuş"diye feryat etti. Şehit eşi Nilay Peker de yakınlarına sarılıp gözyaşı döktü.

resimid_3536024

Ağabeyiyle geçen hafta izine geldiğinde görüştüklerini anlatan kardeşi Berkan Peker 15 Temmuz sonrası yaşadıkları sıkıntıları hatırlatıp," Neler geldi başına? Her şey de bitmişti, temizlenmişti. Keyiflenmişti, bu geldi başına"dedi.

En son köyünde uçurtma uçurtmuştu

Ağabeyi ve yeğeniyle en son köyde uçurtma uçurduklarını anlatan Berkan Peker, " En son uçurtma uçurmuştuk beraber. Uçuralım dedi son gece. Dama çıktı. Ben ağaca çıktım. O çekti. En son o zaman gördüm" diye konuştu.

Cenazesi yarın

Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker'in cenazesi yarın doğup büyüdüğü Çatalca Nakkaş Köyü Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından köyünde toprağa verilecek.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği'nde askeri ataşe olarak görev yapan Kurmay Aybay Gökhan Peker FETÖ soruşturması kapsamında ifadeye çağrıldığı , 2 günlük gözaltı süresinin sonunda serbest bırakıldığı ardından da Şırnak'a tayin edildiği öğrenildi.

ŞEHİT YARBAY SONGÜL YAKUT'U BİNLER UĞURLADI 

Düşen helikopterde şehit olan Türkiye’nin ilk kadın Jandarma İlçe Komutanı olan Yarbay Songül Yakut, memleketi Malatya’da gözyaşları arasında toprağa verildi.

resimid_3536645

Malatya Şehir Mezarlığı'nda düzenlenen askeri cenaze törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral İbrahim Yaşar, Vali Mustafa Toprak, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcıları Öznur Çalık ve Ravza Kavakçı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

resimid_3537009

Şehit Yarbay Yakut’un Türk bayrağına sarılı tabutu askeri manga eşliğinde musalla taşına getirilirken yakınları gözyaşlarına boğuldu. Anne Sebahat Yakut güçlükle ayakta durabilirken acılı anneyi AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Öznur Çalık ve Ravza Kavakçı bir an olsun yalnız bırakmadı. Şehidin kardeşleri de cenaze töreni boyunca güçlükle ayakta durabildiler.

resimid_3536647

Şehit Yarbay Yakut’un özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Bu sırada fenalaşan acılı anneye sağlık görevlileri müdahale etti.

resimid_3537007

Cenaze namazının ardından şehidin naaşı askeri manga ile top arabasına konularak Garnizon Şehitliğine götürüldü. Şehit Yakut daha sonra gözyaşları arasında toprağa verildi.

ŞEHİT BİNBAŞI KORAY ONAY'I, GELİBOLU'DA 3 BİN KİŞİ UĞURLADI

Şehit olan 13 askerden Binbaşı Koray Onay, memleketi Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde, 3 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

resimid_3537081

Irak sınırındaki Şenoba Üs Bölgesi'nden komutanların dönüşü sırasında düşen helikopterde şepit olan 38 yaşındaki İstihbarat Binbaşı Koray Onay'ın cenazesi, helikopterle memleketi Gelibolu'ya getirildi. Bir süre devlet hastanesi morgunda bekletilen şehit Binbaşı Onay'ın cenazesi, yakınlarınca teslim alındı.

resimid_3537083

Türk bayrağına sarılı tabut, cenaze aracına konularak, Yazıcızade Mahallesi Seher Sitesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Burada dualar okundu, helallik alındı. Bu sırada şehidin annesi Nahide Onay, babası Süleyman Sinan Onay, öğretmen eşi Pınar Onay, kız kardeşi Nilay Güner ve yakınları gözyaşı döktü. Anne Nahide Onay ve eşi Pınar Önay, tabuta uzun süre sarıldı. Anne Nahide Önay'ın "Şaka de oğlum, şaka olsun" feryadı yürekleri dağladı. Anne Nahide Önay, camiye gitmek üzere evin önünden hareket edildiği sırada, cenaze aracını ve tutup tabutu bırakmak istemedi.

resimid_3536863

3 bin kişi uğurladı

Şehit Binbaşı Onay'ın cenazesi, siren sesleri eşliğinde oluşturulan konvoyla, dev Türk bayrakları da açılarak, Gazi Süleyman Paşa Camisi'ne getirildi. Burada askeri bando ve manga cenazeyi karşıladı.

resimid_3537108

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Gelibolu 2'inci Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Çanakkele Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Gelibolu Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar, Gelibolu Kaymakam Vekili Bülent Yılmaz, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve Çanakkale İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce'nin de aralarında bulunduğu, ellerinde Türk bayrağı yer alan yaklaşık 3 bin kişi cenaze törenine katıldı.

resimid_3537099

Cenaze namazını müftü kıldırdı

Türk bayrağına sarılı şehit Binbaşı Onay'ın cenazesi, cami bahçesindeki musalla taşına konuldu. Namazdan önce eşi Pınar Onay ve annesi Nahide Onay, tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Bu sırada şehidin oğlu 6 yaşındaki Kuzey, olan bitenden habersiz gözyaşı döken aile fertlerinin arasında gezindi. Annesi ve babaannesi ise Kuzey'e sarılıp gözyaşı dökmeyi sürdürdü. Şehidin kızı 1 yaşındaki Ece ise camiye getirilmedi. Aile fertleri tören sırasında taziyeleri de kabul etti.

resimid_3537102

İkindi namazının ardından şehit Binbaşı Onay'ın cenaze namazını Çanakkale Müftüsü Arif Gökce kıldırdı. Namaz kılınırken şehit annesi Nahide Onay fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.

resimid_3537090

Namazın ardından şehit Binbaşı  Koray Onay'ın tabutu askerlerin omuzlarında cami bahçesi dışında bekleyen top arabasına konuldu. Şehit İstihbarat Binbaşı Koray Onay, Gelibolu İlçesi'ndeki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

ŞEHİT YÜZBAŞI NURİ ŞENER'İN BABASI: 100 BİN KERE HELAL OLSUN YAVRUM SANA

Helikopterin içerisinde şehit olan 13 askerden biri olan Yüzbaşı Nuri Şener son yolculuğuna uğurlandı.

resimid_3536352

Şişli Feriköy'de bulunan Hasan Zeynep Cami'ndeki cenaze töreninde  Şener'in cenazesinde annesi Fatma Şener, babası Ural Şener ve eşi Melike Şener güçlükle ayakta durdu.

resimid_3536160

Cenazeye Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve MHP İstanbul İl Başkanı Celal Adan katıldı.

resimid_3536166

Helallik istendiği sırada baba Şener, "100 bin kere helal olsun yavrum" diye bağırdı. Bu sırada Davutoğlu ve Hamzaçebi babayı teselli etmeye çalıştı.

ŞEHİT YÜZBAŞI İLKER ACAR'IN EŞİ VE ÇOCUKLARI GÖZYAŞLARIYLA GELDİLER

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Şenoba Beldesi'nde Cougar tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen Yüzbaşı İlker Acar'ın eşi Gülçin Acar, 8 yaşındaki kızı Öykü Ada ve 2 yaşındaki oğlu Yiğit Ege ile Balıkesir'e geldi.

resimid_3534814

Eşinin şehit olmasının ardından çocuklarıyla İskenderun'dan Adana'ya geçen Gülçin Acar, uçakla İzmir'e, oradan da karayolu ile Balıkesir'e geldi.

resimid_3534816

Acılı eşe annesi Emine Arslan ve babası İsmail Arslan'la ağabeyi Bilgin Arslan eşlik etti. Arabadan inerken gözyaşlarına boğulan Gülçin Acar'ı yakınları teselli etmeye çalıştı.

Geçici görevle gitmiş

Öte yandan 37 yaşında şehit düşen İlker Acar'ın bilgisayar mühendisi olduğu, 2006'da açılan sınavı kazanarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne subay olarak girdiği ifade edildi. İlker Acar'ın asıl görev yerinin İskenderun'daki 39'ncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı olduğu, geçici olarak 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda görevlendirildiği bildirildi.

resimid_3534817

Cenazesi yarına kaldı

Şehit Yüzbaşı İlker Acar'ın cenazesinin DNA testi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na götürüldüğü için cenaze törenin yarına kalacağı açıklandı. Şehit Yüzbaşı Acar'ın, işlemlerin ardından yarın Zağnospaşa Camisi'ndeki tören ardından Balıkesir Şehitliği'nde toprağa verilmesi bekleniyor.

ŞEHİT PİLOT YÜZBAŞINA GÖZYAŞLARIYLA VEDA EDİLDİ

Şehit olan 32 yaşındaki Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak, Adana'da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehidin şapkasını takan ağabeyi ile babası asker selamıyla cenazeyi uğurlarken, kız arkadaşı tabuta sarılıp feryat etti. Tabutu omuzlayan Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik de gözyaşlarını tutamadı.

FOTO:DHA - Adana'daki törene AB Bakanı Ömer Çelik de katıldı. FOTO:DHA - Adana'daki törene AB Bakanı Ömer Çelik de katıldı.


 

Kazada helikopteri kullanan pilotlardan olan şehit Yüzbaşı Serhat Sığnak için Sabancı Merkez Camii'nde tören düzenlendi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, milletvekilleri, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, bürokratlar ile çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze töreninde, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, ellerini hiç bırakmadığı şehit yakınlarına başsağlığı diledi.

Tıp fakültesini kazanacak kadar başarılı olmasına karşın hayalini kurduğu askeri pilotluğu seçen şehidin babası emekli hava astsubay Hayati Sığnak ile öğretmen annesi Semiha Sığnak ve ağabeyi peyzaj mimarı Orhan Sığnak uzun süre gözyaşı döktü.

FOTO:DHA - Şehidin kız arkadaşı tabutun üzerine sarılarak gözyaşı döktü. FOTO:DHA - Şehidin kız arkadaşı tabutun üzerine sarılarak gözyaşı döktü.


Kız arkadaşı fenalık geçirdi

Şehidin annesi Semiha Sığnak, "5 gün sonra Şırnak'tan gelecekti, ciğerimiz yandı, ocağımız söndü" diye ağıt yakarken, şehidin asker şapkasını takan ağabeyi Orhan Sığnak ise, "Ocağımıza ateş düştü, daha 32 yaşındaydı. Kardeşime doyamadım, kaç ocağa ateş düştü" diyerek ağladı.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Şehidin ağabeyi ve annesinden sonra tabuta sarılan evlilik hazırlığı yaptığı kız arkadaşı Banu Hoşgören de uzun süre gözyaşı döktü. Fenalık geçiren Banu Hoşgören'i şehit yakınları teselli etmeye çalıştı.

Acılı aileye başsağlığı dileyen Bakan Ömer Çelik de, tören boyunca şehidin ağabeyi ve babasının elini tuttu. Gözyaşlarını tutamayan Bakan Çelik, daha sonra şehit yakınlarıyla birlikte tabuta omuz verdi.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Cenaze başında bekleyen askerlerin yanı sıra şehidin Malatya'da görevli devre arkadaşı 2 pilot yüzbaşı da tabut başında saygı nöbeti tuttu. Kılınan cenaze namazı sonrası şehit Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak, Adana Asri Mezarlığı'nda bulunan şehitlikte toprağa verildi.

ŞEHİT ÜSTTEĞMEN ABDÜLMÜTTALİP KESİKBAŞ'IN EŞİNE TAZİYE

Samsun Valisi İbrahim Şahin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Şırnak’ta düşen helikopterde şehit olan Pilot Üsteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş’ın eşi Gizem Kesikbaş’a taziye ziyaretinde bulundu.

resimid_3533248

31 Mayıs Çarşamba günü Şırnak´ta düşen helikopterde şehit olan Pilot Üsteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş’ın eşi Gizem Kesikbaş’ı Samsun’un Atakum ilçesindeki baba evinde ziyaret eden Vali İbrahim Şahin, Kesikbaş’ın acısını paylaştı.

resimid_3536694

Helikopter kazasında şehit olan Amasya/Merzifon nüfusuna kayıtlı 29 yaşındaki Pilot Üsteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş'ın eşi Gizem Kesikbaş’a ayrıca, AKP Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu ile Atakum Belediye Başkanı İshak Taşcı taziyede bulundu.

ŞEHİT ASTSUBAY MEHMET ERDOĞAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın 5 yıllık emir astsubayı Piyade Komando Kıdemli Başçavuş 47 yaşındaki Mehmet Erdoğan, memleketi Kayseri’de Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi. Şehidin babası 78 yaşındaki Şahin Erdoğan törende fenalaşırken, yakınları şehit astsubayın tabutuna kapanıp, fotoğrafını öpüp ‘’Şehadette bile çok sevdiğin Aydoğan paşandan ayrılmadın’’ diye gözyaşı döktü.

resimid_3536712

Helikopter kazasında birlikte şehit olduğu Tümgeneral Aydoğan Aydın’la Kayseri 1'inci Komando Tugayında emir astsubayı olarak görev yapan Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi eski Tekke Mahallesi'nden Mehmet Erdoğan, geçtiğimiz yıl 23'üncü Jandarma Sınır Tümeni'ne tayini çıkan paşasıyla birlikte yeni görev yerine gitti.

resimid_3536661

Komutanını 5 yıllık sürede hiç yalnız bırakmayan Başçavuş Mehmet Erdoğan'ın Kayseri Asker Hastanesi'nden alınan cenazesi önce Melikgazi ilçesi Yıldırımbeyazıt Mahallesi, Optimum sitelerindeki evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından Türk bayrağına sarılı tabutu, silah arkadaşlarının omuzlarında Kalemkırdı Camisine getirildi.

resimid_3536946

Cenaze namazı ve askeri törene Çevre ve Şehircilik bakanı Mehmet Özhaseki,Vali Süleyman Kamçı, eski bakanlar ve Kayseri milletvekilleri Mustafa Elitaş,Taner Yıldız, Kayseri Garnizon Komutanı Hv. Plt.Tuğgeneral Ercan Teke, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yüksek rütbeli subaylar, siyasi partilerin il başkanları, oda başkanları, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş ile silah arkadaşları katıldı.

resimid_3536721

Protokol mensupları şehidin tabutu önünde dua okurken, Mehmet Erdoğan’ın fotoğrafını öperek tabutuna kapanan yakınları, "Şehadette bile çok sevdiğin Aydoğan paşandan ayrılmadın. Onunla birlikte cennete gittin’’ diye ağladı. Şehirdin 22 yıllık eşi öğretmen Rüya Erdoğan, oğlu 21 yaşındaki Burak ve 15 yaşındaki Emre Erdoğan ile babası Şahin Erdoğan bu sırada gözyaşlarına boğuldu. Baba Erdoğan, baygınlık geçirince, 112 sağlık ekipleri kendisine tören alanında müdahale etti. Şehidin cenazesi daha sonra Garnizon Şehitliği'de toprağa verildi.

AKHİSAR ŞEHİT BAŞÇAVUŞ FEVZİ KIRAL'I BEKLİYOR

Şırnak'ta düşen askeri helikopterde şehit olan 13 askerden biri olan ve teşhis için naaşı Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Teknik Başçavuş Fevzi Kıral'ın baba ocağında acılı bekleyiş sürüyor.

resimid_3533075

Akhisar'ın Beyoba Mahallesi'nde bulunan Şehit Başçavuş Fevzi Kıral'ın baba evinde hüzün hakim olurken, şehidin naaşının bu akşam saatlerinde Akhisar'a gelmesi ve cuma günü de defin işlemlerinin yapılması bekleniyor.

resimid_3536262

Şehit başçavuşun, Edirne İspala'da görev yapan ağabeyi Yüzbaşı Hürşehit Kıral ve İzmir’de ikamet eden eşi Nilgün Kıral da şehidin baba evine gelerek baba Sabri ve anne Nurdan Kıral ile birlikte Beyoba Mahallesi'nde taziyeleri kabul ediyor.

resimid_3536263

Şehit Fevzi Kıral’ın baba evinde Akhisar Belediyesi tarafından sandalye, çadır, yiyecek, su erzakları ile birlikte çevre temizliği yapılırken, Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörlüğünce ise bu akşam yemek ve su dağıtımı yapılacağı bildirildi.

MERZİFON ŞEHİT HABERİYLE YIKILDI

Şırnak'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerden biri 38 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar´ın Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki ailelerine acı haber verildi.

resimid_3533247

Şehit Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar´ın Tekke Mahallesi'nde oturan babası İsmail ile annesi Nurdane İncekar´ya acı haber İlçe Belediye Başkanı Alp Kargı, İlçe Müftüsü Mustafa Altun ve İlçe Emniyet Müdürü Erkan Ergül verdi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar´ın babasının evine acı haberi veren Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, "Bugün sadece iki acı haber değil, ayrı illerde 13 ayrı şehidimiz var. Bu acının tarifi yok. Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Mütevazı insanlar pırıl pırıl evlatlarını kaybediyor. Türk milletimizin ve hepimizin başı sağolsun" dedi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın otopsi işlemleri Ankara Adli Tıp Kurumu'nda devam ediyor.

UZMAN ÇAVUŞ ZEKİ KOÇ OSMANİYE'DE TOPRAĞA VERİLDİ

42 yaşındaki şehit Piyade Uzman Çavuş Zeki Koç'un cenazesi, memleketi Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.

resimid_3536499

Şehit Uzman Çavuş Zeki Koç için ilçeye bağlı Bostanlar Köyü'nde düzenlenen törene Maliye Bakanı Naci Ağbal, Osmaniye Valisi Kerem Al, AKP Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, Dr. Suat Önal, MHP Osmaniye Milletvekili Doç.Dr. Ruhi Ersoy, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, ilçe ve belde belediye başkanları, şehidin ailesi ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

resimid_3536473

Şehit annesi Zeynep Koç, babası Ali Koç, eşi Fadıma Koç, çocukları Alican Koç (17), Emine Nur (7) ve Ethem Tuğra (5) ve kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baba Koç, "Oğlum sana hakkım helal olsun" diyerek dua etti.

resimid_3536470

Daha sonra İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu'nun kıldırdığı cenazesi namazının ardından şehidin cenazesi, götürüldüğü köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Koç'un ilçenin 54'üncü şehidi olduğu öğrenildi.