Turgut Erat - Zeynep Gürcanlı - Ömer Uluhan / sozcu.com.tr

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapse çarptırılıp tutuklanmasının ardından tepki için 'Adalet Yürüyüşü' başlattı.

Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşe vatandaşlardan büyük destek gelirken, protesto dünya çapında da ses getirdi. Uluslararası haber ajansları yürüyüşten notları anbean dünyaya servis ediyor.

İŞTE DAKİKA DAKİKA YÜRÜYÜŞTEN NOTLAR:

Saat 18:36:  CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada, "Gezi'nin 'duran adam'ın 4'üncü yıl dönümü bugün. 'Duran adam' iktidara meydan okumuştur, neye uğradığını şaşırtmıştı. Bugün buradan Gezi'nin, 'duran adam'ın 4'üncü yıl dönümünde Ankara'dan Gezi'yi selamlıyoruz" dedi.



Saat 18:30: 
CHP lideri üçüncü konaklama yeri olan mesire alanında saat 18:30'da iki dakikalık "DURAN ADAM" eylemi başlattı. Kılıçdaroğlu'nun bu eyleme, 2013 yılındaki Gezi Parkı'nda başlatılan Duran Adam eyleminin yıl dönümü olması nedeniyle başladığı öğrenildi. CHP lideri, her akşam konaklama yerlerinde iki dakikalık "DURAN ADAM" eylemini tekrarlayacak. İki dakikalık DURAN ADAM eyleminin ardında şehitler için de 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Eylem sonrası kalabalık grup, 'Bu daha başlangıç, müdahaleye devam' ve 'adalet' şeklinde sloganlar attı.

Foto: DHA Foto: DHA


 

Saat 16:30: Kılıçdaroğlu yürüyüşün üçüncü gününde 20 kilometre katederek konaklama yeri olan Kazan'a bağlı Kurtboğazı Mesire Alanı'na ulaştı. CHP lideri geceyi burada geçirecek, sabah ise erken saatlerinde 4. gün yürüyüşüne devam edecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet kortejinin üçüncü gününde iki ünlü sanatçı Füsun Demirel ve Melike Demirağ da eşlik etti. Ünlü ‘Arkadaş’ şarkısı söyleyen Demirağ, ‘Aldırma Gönül’ şarkısıyla da yürüyüşüne devam etti

MOLA SÜRELERİ YENİDEN DÜZENLENDİ


İlk iki gün yoğun yürüyüş ve bugün hava sıcaklıklarının çok artması nedeniyle yürüyüş mesafesi 20 kilometreden 16 kilometreye düşürüldü. Mola süreleri de doktorun tavsiyesi üzerine yeniden düzenlendi. Bugünden sonra CHP liderinin saat 12:00 ila 15:00 arasında 3 saat mola vermesi planlanıyor.