Başkent'ten ilk kaza haberi sabah saat 06:00 sıralarında geldi. Kalecik ilçesi Çankırı-Çandır yol ayrımında meydana geldi. Kastamonu'dan Ankara'ya giden Sedat Gürer idaresindeki 06 FR 0311 plakalı yolcu otobüsü, sürücüsünün uyuması sonrası kontrolden çıkarak yolun sağ tarafında bulunan ağaçlara çarparak şarampole devrildi. Feci kazada 8 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 34 kişi ise yaralandı.
ankara-kaza-1

Kaza sonrası bölgeye çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza yerine giden ekipler ilk olarak yaralı kişileri otobüs içerisinden çıkarttı.

ankara-kaza-880

Ardından yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan 34 kişiden 11'inin durumunun ağır olduğu bildirildi. Feci kaza sonrası jandarma ve savcı tarafından inceleme yapıldı. Yapılan inceleme sonrası cenazeler olay yerinden alınarak cenaze araçları ile kaldırıldı.

KİMLİKLERİ AÇIKLANDI


Yapılan çalışmalar neticesinde kaza sonucu hayatını kaybeden 8 kişinin ismi belli oldu. Gamze Duru, İlknur Bideci, Öznur Bideci, İlhan Özdemir, Ece Ünlüer, Rukiye Uyar, Murat Tüfekçi  ve Vasfiye Arslan’ın kaza neticesinde ölen kişiler arasında olduğu bildirildi.  Bu arada, daha önce ölenlerin arasında ismi açıklanan Ali Yıldız'ın yaralı olduğu belirtildi.  Diğer yandan, otobüs şoförü ve muavinin yaralı oldukları öğrenildi.

BİR KAZA HABERİ DE POLATLI'DAN


Ankara'nın Polatlı ilçesi yakınlarında meydana gelen diğer bir kazada ise 4 kişi yaşamını yitirdi. Kaza, Polatlı-Ayaş karayolunun Basri Mahallesi mevkiinde meydana geldi. İlker Külçe yönetimindeki 06 PJJ 49 plakalı otomobil, Polatlı-Ayaş karayolunun Basri Mahallesi mevkiinde takla atarak bankete uçtu. Kazada, aynı aileden sürücü  İlker Külçe (41), Kübra Nur Kazan (17), Selin Nur Külçe (17) olay yerinde, Buse Demirtaş ise (16) kaldırıldığı Ankara'da Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Araçta bulunan Sedat Eren Kazan'ın (13) ise sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Polatlı'nın tanınmış esnaflarından ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi olan Serdar Kazan'ın ailesinden 4 kişinin trafik kazasında hayatını kaybetmesi, ilçede büyük üzüntüye yol açtı. Kazada ölenlerin Serdar Kazan'ın kızı, kayınbiraderi ve yeğeni oldukları öğrenildi. Kazada hayatını kaybedenlerin cenaze namazı çarşı camiinde kılındıktan sonra şehir mezarlığına defnedildi.