Hakan Atilla'nın avukatı Cathy Fleming bugünkü duruşmada Reza Zarrab'a FETÖ ile ilgili sorular sormuştu.  Fleming'in Zarrab'a hitaben yönelttiği "Bu, bazı insanları takipçisi olduğu bir siyasi hareket doğru mu? Ama bunların herhangi bir şeyi patlatmadıkları konusunda hemfikiriz değil mi?" soruları "Fleming FETÖ'ye terör örgütü olarak görmüyor mu? FETÖ'yü siyasi hareket olarak mı göstermeye çalışıyor?" tartışmalarına neden olmuştu.

fleming"FETÖ ELİ KANLI BİR ÖRGÜT NEDEN ÖYLE DEDİNİZ"


sozcu.com.tr Ankara Temsilcisi Zeynep Gürcanlı, duruşmanın ardından avukat Fleming’e çok tartışılan bu sözleri sordu. Fleming; Gürcanlı’nın “FETÖ Türkiye’de darbe girişiminde de bulunan eli kanlı bir terör örgütü. Neden öyle dediniz?” sorusuna “Yanlış yargılama olmasın diye. Terörizmi bu davanın dışında tutmak için. Bu dava finansal suçlara ilişkin olduğu için böyle bir ifade kullandım. ABD’lilerin ve Türklerin terör algısı çok farklı.” diye yanıt verdi.

[old_news_related_template title="İşte Fleming'in tartışma yaratan sözleri ve duruşmadan diğer detaylar... " desc="Zarrab’ın ifadesi yedi gün sonunda tamamlandı. Duruşmanın son bölümünde, ABD'de kaldığı ilk hapishanede, birisinin kendisine saldırdığını ve öldürmeye çalıştığını iddia eden Zarrab 'İşbirliği yaptığım için bana saldırdı ve beni öldürmek için talimat aldı' dedi. Zarrab 'Güvenliğinizden endişe ediyor musunuz?' sorusuna 'Elbette. Türkiye’deki ailem için endişeliyim.” yanıtını verdi. Bu sözlere inanmayan ve 'Hâlâ cezaevinde misiniz?' sorusunu yönelten Atilla'nın avukatlarına ise hakim 'Cevap vermek zorunda değil' diye müdahale etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/zarrab-487-10.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-haberi-zarrabin-ifadesinde-7nci-gunu-2122617/"]