15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik günü etkinliklerine katılmak isteyen vatandaşalar, 15 Temmuz Şehitler Köprsü'ne doğru yola çıkmaya başladı. Köprüye gitmek için bazı vatandaşlar karayolu taşıtlarını tercih ederken bazıları da deniz yolunu tercih etti. Kalabalığın Anadolu Yakası'ndaki kolu Altunizade'ye ulaşırken, Avrupa Yakası'ndan geçişler devam etti.

temmuz1


ŞEHİTLER ANITI AÇILDI


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısı ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde programa katıldı. Burada binlerce vatandaşa hitap ederek bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz şehitlerini andı. Erdoğan konuşmasının ardından açılışını yapmak üzere Şehitler anıtına gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakanlardan Tansu Çiller ve çok sayıda vatandaş eşlik etti. Anıtın açılış töreni dualarla başladı. Yapılan duaların ardından Şehitler Anıtı Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde törenle açıldı. Daha sonra Erdoğan Ankara'ya gitmek üzere beraberindekilerle birlikte Şehitler Anıtı'ndan ayrıldı. Erdoğan, yarın akşam 00:00'a kadar sürecek Demokrasi Nöbeti'ni de başlattı. Erdoğan törenin ardından Ankara'ya yola çıktı.

"BUNLARIN İYİ GÜNLERİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin birinci yılında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen anma törenine konuştu. Erdoğan, 'FETÖ sanıkları mahkemeye tek tip elbiseyle çıkarılsın' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki konuşma yaptı.

basliksiz-1

Erdoğan’ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Biz 15 Temmuz gecesi 250 kahramanı toprağa verdik. Karşılığında 50 milyonluk Türkiye’nin istikbalini kurtardık.

“BİZ MİLLETİZ ONLAR İLLET”

Türk milleti 15 Temmuz’da kutsallarını korumak adına hiç bir şeyden çekinmeyeceğini göstermiştir. Biz milletin onlar illet illet. Farkımız bu.

“KAFALARINI KOPARTACAĞIZ”

15 Temmuz son saldırı olmayacaktır. Terör örgütlerinin kuyruk acılarının farkındayız. Terör örgütlerinin görünen yüzleri olmadığını biliyoruz. Arkalarında kimin olduğunu biliyoruz. Bu hanilerin kafasını kopartacağız.

İDAM MESAJI: “GELİRSE BEN ONAYLARIM”

Tüm Güneydoğu’da oralarda bunları tek tek temizliyorlar. Diğer meseleyse parlamentonun meselesidir. Parlamento idam kararı verir, ben onaylarım. Bilmedikleri Türkiye de göründüğü değildir. Ölümü ölümle korkutarak devam edeceğiz. Durmaksızın çalışacağız.

[old_news_related_template title="Son Dakika... Erdoğan: Tek tip elbiseyle çıkartalım" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki kalabalığa hitap etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/sur-sondakika-59.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-erdogan-sehit-koprusunde-konusuyor-1933735/"]

BAŞBAKAN: 15 TEMMUZ'U UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbesinin yıl dönümü nedeniyle Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen törende konuşma yaptı.

basliksiz-1

Hepsi, şehitlerimizin tamamı kalbimizde ebediyen yaşayacaktır. Ama boyun bükmüyoruz, bükmeyeceğiz.İşte Başbakan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları;'Vatanın evlatlarını, kahramanlarını burada şehit verdik.

basliksiz-1

Namusumuz için çıkmak zorundayız diyen Diyarbakırlı Askeri burada, köprüde şehit oldu. Hüznümüz dağlar kadardır. Hüznümüzü içimize gömeceğiz. Bugün alçakları sevindirmeyeceğiz. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız.

basliksiz-1


SÜMEYYE ERDOĞAN DA KÖPRÜDE


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve eşi Selçuk Bayraktar da yürüyüşe katıldı.

basliksiz-1

ÜNLÜ İSİMLER DE KÖPRÜ'DE

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yüz binlerce kişinin akın ettiği anma programına ünlü sanatçılar araç konvoyuyla geldi.

basliksiz-1

Aralarında Orhan Gencebay, Yavuz Bingöl, Gülben Ergen, Ivana Sert, Hakan Akkaya, Hasan Kaçar, Ali Şan’ın bulunduğu birçok ünlü isim anma programına geldi. Vatandaşlar, ünlü isimlere yoğun ilgi gösterdi.

basliksiz-1


ERDOĞAN GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARIYLA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nakkaştepe'den yürüyerek törenin gerçekleşeceği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne geldi.

basliksiz-1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Nakkaştepe’den yürüyerek 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne geldi.
basliksiz-1

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, eşi Esra Erdoğan Albayrak, ay yıldızlı tişört giyen torunları, gazi ve şehit yakınları da eşlik etti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindekilerle birlikte 15 Temmuz Şehitler Anıtını da inceledi.

basliksiz-1

BAŞBAKAN DA YÜRÜYÜŞTE

Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz yürüyüşüne Çengelköy'den katıldı.

kopru-1

"EN AĞIR CEZAYI ALACAKLAR"

Başbakan Yıldırım, Çengelköy'deki yürüyüş sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başbakan şöyle dedi: Bu alçaklar hukuk içerisinde hak ettikleri cezayı alacaklar. Vatandaşlarımız, şehit ve gazi yakınlar müsterih olsun. Hukuk içinde hak ettikleri en ağır cezayı alacaklar. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu bayrakları hiç kimse indiremeyecek, bu ezanları hiç kimse dindiremeyecek."

basliksiz-1

POLİS BARİKATINI AŞTILAR

15 Temmuz hain darbe girişimi anma etkinliklerine katılmak isteyen yüzlerce kişi, Zincirlikuyu’da polis bariyerlerini aşarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yürüdü.

basliksiz-1

YÜRÜYÜŞ BAŞLADI


15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında gerçekleştirilecek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'ne katılmak amacıyla 3 farklı noktada toplananlar , 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne doğru "Milli Birlik Yürüyüşü"nü başlattı.

darer

Köprüdeki törene katılmak amacıyla Kısıklı Meydanı, Çengelköy ve Altunizade'de bir araya gelenler, ellerinde Türk bayrakları taşıyarak saat 18.30 sıralarında yürüyüşe başladı. Ellerinde Türk bayrağı ile 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıyanlar , çeşitli sloganlar atıyor. Alana kurulan platformdaki dev ekrandan da şehitlerin fotoğrafları yansıtılıyor.

basliksiz-1

On binlerce kişi de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişinde, anıtın yapıldığı bölgenin önündeki tören alanı ve çevresine ulaşmış durumda. Altunizade'ye doğru Anadolu yakası semtlerinden gruplar yürüyüşünü sürdürüyor.

temmuz2

KÖPRÜYE GİTMELERİNE İZİN VERİLMEDİ

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yürümek için Zincirlikuyu’da bir araya gelen kalabalığın köprüye gitmesine izin verilmedi.

temmuz3

Hain darbe girişiminin yıl dönümünde, anma etkinlikleri kapsamında Avrupa yakasından Anadolu yakasına yürümek isteyen kalabalık bir grup, ellerindeki Türk bayrakları ile Zincirlikuyu’da bir araya geldi. Buradan köprüye yürümek isteyen kalabalığa, polis ekipleri izin vermedi.

temmuz4

Polisin izin vermemesi üzerine kalabalık grup geri dönerken ekiplerin ilerleyen saatlerde yürüyüşe izin vereceği kaydedildi. Polisin köprü girişinde aldığı önlemler devam ediyor.

Bu arada tören alanına girişler başladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla bir grup koşarak tören alanına girdi. Bazı katılımcıların yanlarında temsili idam ipleri getirdikleri görüldü.

basliksiz-1