Dün akşamdan beri Türkiye gündeminin en üst sırasında bulunan "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifası istendi" haberlerine yönelik son dakika gelişmeleri ardı ardına geliyor.

Dün Melih Gökçek ile ilgili istifa iddiası Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'a sorulmuş o da “Ben hükümet sözcüsüyüm, onu parti sözcüsüne sorun” şeklinde karşılık vermişti. Bugün Ankara'da gazetecilere konuşan AKP Sözcüsü Mahir Ünal ise "Basında çıkan haberler doğru değil. Belediyelerle ilgili de bir yenilik çalışması yürütülüyor ancak şu ana kadar istifası istenen kimse yok" dedi.

ERDOĞAN'A SORULDU: YOK AMA OLMAYACAĞI ANLAMINA GELMEZ


Ünal bu açıklamayı yaptığı dakikalarda ise gazeteciler aynı iddiayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sordu.

TBMM'deki grup toplantısı sonrası kuliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanlarının istifasının istendiği iddiaalarının sorulması üzerine "Mahir Bey gerekli açıklamayı yaptı. Partimizin bütün kurumlarıyla birlikte herhangi bir birim belediye başkanları olur, il başkanları olur vesaire süreç içerisnde bu tür gelişmeler olur. Ama şu anda böyle birşey önünüzde yok. Ama bundan sonra olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez. Çünkü bir değişim dönüşümü seçime kadar yaşıyoruz, yaşacağız. Bu metal yorgunluğu dediğimiz konu tüm bunları kapsayan konu. Bu noktada da çok daha diri dinamik güçlü bir yapıyla seçimlere hazırlanıp geleceğiz" diye konuştu.

[old_news_related_template title="AKP Sözcüsü Ünal'dan 'istifa' açıklaması" desc="AKP Sözcüsü Mahir Ünal: Belediye başkanlarından istifa istenmiş değil ancak bir çalışma yürütüldüğü doğru." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/mahir-unal-iha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-akp-sozcusu-unaldan-istifa-aciklamasi-2035081/"]

 

[old_news_related_template title="Melih Gökçek paylaşımı AKP toplantısında" desc="Melih Gökçek’in Kadir Topbaş gibi artık veda etmesi gerektiğine ilişkin ironik mesaj paylaşan AKP'li Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu hakkında disiplin işlemi başlatılmasına karar verildiği bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/akp-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/melih-gokcek-paylasimi-akp-toplantisinda-2034466/"]