Bolu Dağı'nda gün boyu devam eden kar yağışı, akşam saatlerinde etkisini artırdı. D-100 Karayolu'nda zaman zaman tipiye dönüşen yağış ve yoğun sis nedeniyle görüş uzaklığı 10 metreye kadar düştü.

 

Yol kenarlarındaki sis lambaları açılarak görüş açılmaya çalışıldı. Öte yandan, yoğun kar yağışı nedeniyle akşam saatlerinde İstanbul yönüne giden TIR'ların geçişine izin verilmedi.

[old_news_related_template title="22 Kasım hava durumu: İstanbul'a kar ne zaman yağacak?" desc="Metoroloji Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre yurudun bazı kesimlerinde kar yağışı bekleniyor. Yurdun bir çok bölümüne ilk kar düşerken İstanbul'da yaşayan vatandaşlar kar ne zaman yağacak merak ediyor. İstanbul'da yağışlı hava yerini güneşe bırakmasına rağmen sıcaklıklarda bir artış yaşanmadı. Meteoroloji'nin uyardığı yağışlar geldi... İşte 22 Kasım hava durumu ve 5 günlük tahmin..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/istanbul-kar-5.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/22-kasim-hava-durumu-istanbula-kar-ne-zaman-yagacak-2100231/"]

TIR sürücüleri, Elmalık kavşağından dönerek yol kenarlarındaki tesislere araçlarını çekti.

resimid_4239599

10 KAZA MEYDANA GELDİ

Kentteki yollarda gün içinde 10 trafik kazası meydana geldi. Kar nedeniyle beyaza bürünen yollardaki kazalardan 3'ünde toplam 6 kişi yaralandı.

bolu

Yaralılar, çevre hastanelere kaldırıldı. Diğer 7 kazada ise yaralanan olmadı. Karayolları ekipleri yolları açık tutmak için çalışmalarını sürdürüyor.

ULAŞIM DURMA NOKTASINA GELDİ

Erzincan'da akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor. Erzincan -Sivas Karayolu'nun 38'nci kilometresi Sakaltutan Mevki'nde ulaşım durma noktasına geldi.

erzcan

Çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Erzincan -Gümüşhane karayolu Ahmediye Mevki'nde kar yağışı nedeniyle ağır tonajlı araçlar yolda kaldı.

erzcan-2

Yağışlı hava nedeniyle trafik ekipleri Erzincan- Sivas Karayolu'nun 15'inci kilometresinden itibaren TIR ve kamyonların geçişine izin vermedi.

erzcan-3

Karayollarına bağlı karla mücadele ekiplerinin çalışması süresince ağır tonajlı araçlar bekletildi.

KOP GEÇİDİ KAPANDI

Yine Bayburt’ta akşam saatlerinde başlayan zaman zaman lapa lapa, zaman zaman da tipi şeklinde gerçekleşen yağışın ardından kent merkezi beyaza büründü. Bayburt-Erzurum karayolu Kop Geçidi mevkiinde de ulaşım olumsuz olarak etkilendi. Kar dolayısıyla geçici olarak kapanan yolda karayolları ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

KAR ÇORUM'DA ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Meteorolojinin kar uyarısı sonrasında Çorum Kargı’nın yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı. Bir saat içinde mahalleler beyaza büründü. Yüksek kesimlerde kar yağışının aralıklarla sürdüğü öğrenildi. Yağışın ardından kart postalı aratmayan görüntüler meydana geldi.

corum-3

Kargı-Sinop karayolu üzerinde bulunan ve rakımı bin 400 olan Çal Baba Geçidi’nde de kar yağışı etkisini gösteriyor. Bölgenin en yüksek rakımına sahip Çal Baba Geçidi’nde trafik akışının etkilenmesi için Karayolları tarafından kurulan istasyon hazır durumda bekliyor.

corum-2

Olası yoğun kar yağışında ekipleri tuzlama yapmak için tüm hazırlıklarını yapmış durumda.

Öte yandan, özellikle kış aylarında buzlanma ve kar yağışı nedeniyle trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığı Karagöl mevkisinde buzlanmaya karşın önlemler alındı.

corm

Yetkililer sürücüleri bu bölgelerde daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

KARABÜK-BARTIN YOLUNDA AKSAMA

Karabük-Bartın yolunda kar yağışı, etkisini sürdürürken, Ahmet Usta mevkisinde bazı araçlar, kayarak, yoldan çıktı. Türk Kızılayı Karabük Şubesi görevlileri, araçlarında kurtarılmayı bekleyen sürücüler ile yolculara meyve suyu, su ve bisküvi dağıttı. Emniyet ve Kızılay görevlileriyle diğer sürücüler, kara saplanan araçları iterek, kurtarmaya çalıştı. Sürücüler, kurtarılan araçlarına zincir takarak, yola devam etti.

Kızılay Şube Başkanı Mehmet Uzun, yolda kalan sürücülere ve yolculara ikramda bulunduklarını belirterek, "Amacımız, sürücülerimize ve yolcularımıza yalnız olmadıklarını hissettirmek. Yolda kalan insanlarımızın ihtiyaçları var. Biz, buradayız ve ikramlarımız devam ediyor" dedi.

KARS'A YILIN İLK KARI DÜŞTÜ

Soğuk hava yurdun büyük bölümünü etkisi altına alırken, Kars ve çevresinde de yılın ilk karı yağdı. Gece saat 23.00 sıralarında başlayan kar yağışı kenti kısa sürede beyaza bürüdü. Lapa lapa yağan kar, tarihi kentte birbirinden güzel görüntüler oluşturdu.

Yoğun kar yağışına yolda yakalananlar evlerine giderken, birçok kişi ise tarihi Kars Kalesi civarında kar altında yürüyüş yaptı. Çocuklar ise kar yağışının keyfini kayak yapıp, kar topu oynayarak yaşadı. AJANSLAR