Ukrayna Havayolları'nın İstanbul-Odessa seferini gerçekleştirmeye hazırlanan Boeing 737 tipi uçağı, saat 16.30 sıralarında kalkış yapmak için Atatürk Havalimanı'nda pist başına doğru ilerlediği sırada, şirketin İstanbul'daki ofisine Ukrayna'dan gelen bir telefonla bomba ihbarı yapıldı.

İhbar nedeniyle şirket yetkilileri durumu yetkililere bildirerek uçuşun durdurulmasını istedi. Bunun üzerine Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi, uçağın kaptan pilotu ile irtibata geçerek pist başından geri dönmesini istedi. Aynı saatte Kiev seferini yapmaya hazırlanan Ukrayna Havayolları uçağı da yolcu alımı durduruldu. İhbar nedeniyle iki uçak da güvenli bir park alanına çekildi.

resimid_4244078

Her iki uçakta bomba araması yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren aramalar sonucunda herhangi bir şeye rastlanmadı. Yolcular uçaklara alınmaya başlandı.

resimid_4244076

BİZİ İHBAR NEDENİYLE UÇAKTAN İNDİRDİLER

Ukrayna Havayolları'na ait uçakla Kiev'e giden yolculardan Şeref Özbay, "Kalkış zamanı var diye geldik. Pasaport kontrolleri yapıldı. Yaklaşık 100 kişi kadar içeri alındı sonra aniden durduruldu. Daha sonra bomba ihbarı yapıldığı bize söylendi ve bizi dışarı çıkardılar. Herhalde telefonla birisi ihbar etmiş. Kaptan girişleri kapatın demiş. Uçağa giren yolcular da dışarı çıkartılacak denildi. Biz de şuanda beklemedeyiz" dedi.

DHA

resimid_4244074