2004 yılından beri Esenyurt Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Necmi Kadıoğlu flaş bir kararla görevini bıraktı. Esenyurt Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada "Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu kendi isteğiyle görevinden istifa etti" denildi. Kadıoğlu istifasında sağlık sorunlarını gerekçe gösterdi.

SAĞLIK SORUNLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ


Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanlığı görevine seçilip yaklaşık 13 yıl 8,5 aydır görevini aralıksız yürüten belediye başkanımız sayın Necmi Kadıoğlu bugün itibariyle kendi isteğiyle görevinden istifa etmiş, buna ilişkin yazılı talebini valilik makamına iletmiştir. Sayın belediye başkanımız son 3 yıldır muhtelif sağlık sorunları nedeniyle tedavi görmektedir. Sorumlu olduğu ilçenin ve Esenyurt halkının ihtiyacı olan hizmetlerin üretilmesinde ve yerine getirilmesinde bu sağlık sorunlarının engel olmaya başlayacağı kaygısı ile böyle bir istifa kararı almış bulunmaktadır. Sayın belediye başkanımız seçildiği günden bugüne kadar Esenyurt ilçesine ve halkına olan duyarlılık sebebiyle almış olduğu bu kararı saygıyla karşılıyoruz"

İSTİFANIN ARDINDAN AKP'DEN İLK TEPKİ


Kadıoğlu'nun istifasına ilişkin ilk değerlendirme AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdir Eker'den geldi. Eker katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada  "Esenyurt Belediyesi ile ilgili tartışılan bir konu yok. Kendisi istifa etti, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz. Esenyurt Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birisi.Yerine biri seçilir hizmet akışı devam eder" dedi.

CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, iki aydır Necmi Kadıoğlu’nun gideceğinin konuşulduğunu yerine gelecek ismin bile belirlendiğini savundu. CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, iki aydır Necmi Kadıoğlu’nun gideceğinin konuşulduğunu yerine gelecek ismin bile belirlendiğini savundu.

HEP TARTIŞILAN BİR İSİM OLDU


2004 yılından beri sürdüğü Esenyurt Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Necmi Kadıoğlu kamuoyunda görev süresi boyunca hep tartışılan bir isim oldu. Tartışmaların odağındaki Kadıoğlu’nun istifasını SÖZCÜ’ye değerlendiren CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, AKP kulislerinde son iki aydır Necmi Kadıoğlu’nun gideceğinin konuşulduğunu, sonraki belediye başkanı adayının kim olacağını tartışılmaya başlandığını belirterek “Bu Necmi Kadıoğlu’nun sağlık sorunları nedeniyle gitmediğini gösteriyor. AKP’de yeni isim için kavga aylar önce başladı” dedi.

REFERANDUMDA HAYIR ÇIKTI


Kadıoğlu’nun istifasının arkasında 16 Nisan referandumu olduğunu dile getiren Gökmen “Referandumda Esenyurt’ta yüzde 52.5 ile ‘hayır’ çıktı.  Burası İstanbul’un en büyük, Türkiye’nin 3. büyük ilçesi. Referandum öncesinde cumhuriyetin kazanımları ile o koltuğa gelmiş biri olarak cumhuriyetin kurucularına çirkin sözler sarf etmişti. Cumhuriyeti kuranlara ‘darbeci’ diyen Kadıoğlu’nun cezasını  halk referandumda verdi” diye konuştu.

25 BİN KONUT MAĞDURU


Gökmen, Esenyurt’ta kontrolsüz bir büyüme olduğunu vurgulayarak ilçede batan firmalar nedeniyle 25 bin civarında konut mağduru olduğunu ifade etti. Esenyurt’u bu hale getiren Kadıoğlu’nun istifasının yeterli olmadığına yargıya hesap vermesi gerektiğine dikkat çeken Gökmen şöyle devam etti: “Kadıoğlu hesap vermeden gidemez. Akbil davasında Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yargılandılar. Cumhurbaşkanı’nın ‘kasası’ olduğunu tüm Türkiye biliyor. Esenyurt’ta kendi yandaşlarını nasıl zengin ettiğini, kendine yakın işadamlarının burada nasıl zenginleştiğini biliyoruz. Birkaç müteahhit firmayı ‘milli müteahhit’ yapıp, Esenyurt halkının yaşam alanlarını inşaata açıp peşkeş çektiler. “

Gökmen, Kadıoğlu’nda sonra yerine gelecek ismin de belediye meclisi tarafından değil halk tarafından seçilmesini talep ettiklerini söyledi. CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman da Esenyurt’ta yaşanan imar sorunlarıyla ilgili artan şikayetler üzerine İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin belediyede  inceleme başlattığı yönünde duyum aldıklarını açıklamıştı.

NECMİ KADIOĞLU’NUN DİKKAÇ ÇEKEN İCRAATLARI


Necmi Kadıoğlu, 1994-1998 yılları arasında yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkanı olduğu dönemde İBB  Kaynak ve İştirakler Daire Başkanlığı ve Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu. Akbil yolsuzluğu davasında dönemin İBB başkanı Erdoğan ile birlikte yargılanan kilit isimler arasında yer aldı. 16 Nisan referandumu öncesinde katıldığı bir etkinlikte cumhuriyet ile ilgili tepki çeken sözler sarf etmişti. Kadıoğlu’nun “Siz dik durun, içinizden ‘hayır' çıkartmayın. Bizim milletimiz tarihte hiç satıcı olmadı ki Abdülaziz'e kadar. Sonra içimize kanı bozuk, sütü bozuklar sızdı. Padişahlarımızı alaşağı ettiler, yıktılar. 10 yılda Osmanlı'yı tarumar ettiler, yıktılar. 1923'te de koskoca 650 yıllık çınara darbe yaptılar. Cumhuriyet kuruldu. İçinden ihanet edenler, ecdada hainlik edenler, olunca hayır gelmiyor. Bu milleti, millet yapan değerlere saldırmaya başladılar. Kuran'a, ezana…” sözleri uzun süre tartışılmıştı.