Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltına alınan HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ile Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın serbest bırakılmasına itiraz etti. İtiraz üzerine Bilgen ve Beştaş hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında yürütülen “Silahlı terör örgütüne üye olma” soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ile Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, karara itiraz etti. Bunun üzerine Bilgen ve Beştaş hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı verildi.

HDP KARS MİLLETVEKİLİ AYHAN BİLGEN GÖZALTINA ALINDI

HDP Kars Milletvekili ve parti sözcüsü Ayhan Bilgen, Sulh Ceza Hakimliği'nce hakkında verilen tutuklamaya yönelik yakalama kararı üzerine Diyarbakır'da gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın '6-8 Ekim Kobani Olayları'na ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında geçen cumartesi günü gözaltına alınarak, adli kontrol koşulu ile serbest bırakılan HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in, yapılan itiraz üzerine tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. Yakalama kararı üzerine harekete geçen polis ekipleri Bilgen'i Diyarbakır'da gözaltına aldı. Gözaltına alınan Bilgen'in Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılarak, hakkındaki tutuklama kararının yüzüne karşı okunacağı ve daha sonra cezaevine konulacağı belirtildi.

HDP'Lİ VEKİL MERAL DANIŞ BEŞTAŞ TUTUKLANDI

Beştaş gözaltına alındıktan sonra nöbetçi 5. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Beştaş silahlı terör örgütüne üye
olmak suçundan tutuklanarak ceza evine gönderildi.

[old_news_related_template title="HDP Milletvekili Hüda Kaya ve Meral Danış Beştaş gözaltına alındı" desc="HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Diyarbakırda'ki bir dava kapsamında tatil yaptığı Afyonkarahisar'da gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/hdp-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/hdp-milletvekili-huda-kaya-gozaltina-alindi-2-1647109/"]

HDP VAN MİLLETVEKİLİ BOTAN SERBEST BIRAKILDI

Akşam saatlerinde Ankara'dan Van'a gelen ve Van Ferit Melen Havaalanı'nda gözaltına alınan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

 

AJANSLAR