Diş kliniği ortağı olan Bİrcan’ın 10 milyon dolar borcu olduğu ve bu sebeple intihar etmiş olabileceği belirtildi. Polis dosyasına şüpheli ölüm olarak geçen olayla ilgili araştırmaların sürdüğü öğrenildi.

 

Özel bir kanalda, sunucu Özlem Yıldız’la birlikte "Sağlık Zamanı" isimli TV programını sunan Abdullah Doğan Bircan, önceki gün öğlen saatlerinden işyerinden Feneryolu Caddesi’ndeki evine gitti.  Bu saatten sonra Bircan’a kimse ulaşamadı.  Bakırköy’de annesinin evine misafir olarak giden Selnur Bircan, telefonla defalarca aradığı kocasına ulaşamayınca, apartman görevlisini aradı. Görevliden dairelerine giderek kocasına bakmasını istedi. Görevli zili çalmasına karşın açan kapıyı olmadı.  Bunun üzerine Selnur Bircan’ın talebi üzerine çilingir çağırıldı. Apartman görevlisi Cengiz Akar, eve girdiğinde Doktor Bircan'ı kanlar içinde yerde yatarken buldu. Akar, hemen polis ve sağlık ekibi çağırdı.

 

TABANCA BULUNDU

 

Kısa sürede olay yerine giden sağlık ekipleri,  diş hekiminin hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yerine ulaşan polis ekipleri, ceset üzerinde inceleme yaptı. İlk etapta olayın cinayet olabileceği ihtimali üzerinde duruldu. İncelemeler sırasında ceset yan yatırılınca, hemen altında Baretta Marka bir silah bulundu. Silahın bulunması olayın intihar olduğu ihtimalini ortaya koydu.

 

İNCELEMELERLE KESİNLEŞECEK

 

Yapılan incelemelerin ardından Bircan’ın cesedi Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Evde bulunan silah ise Kriminal Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Polis olayın intihar olduğunu değerlendirirken, olay, Kriminal Şube Müdürlüğü ve Adli Tıp’tan gelecek sonuçlarla kesinlik kazanacak.

 

ÇOK BORCU VARDI

 

Polisin araştırmalarında Abdullah Doğan Bircan’ın medikal malzeme işi yaptığı belirlendi. Yakınlarından kar payı karşılığı yüklü miktarda borç aldığı öğrenilen Bircan'ın 10 milyon dolar borcu olduğu belirtildi.