SÖZCÜ’ye yönelik 19 Mayıs günü başlatılan algı operasyonunda yeni aşamaya geçildi. Arkadaşımız Gökmen Ulu'nun halen tutuklu bulunduğu soruşturmada, savcılık, aralarında SÖZCÜ'nün imtiyaz sahibi Burak Akbay'ın da bulunduğu 4 gazete çalışanı hakkında 73 sayfalık iddianame düzenledi.

Gazetemizin usta yazarı Yılmaz Özdil'in "Yukarıda adı geçen kişilerden herhangi biri “Sözcü gazetesi fetocu olabilir” desin, söz veriyorum, köküne benzin döküp matbaalarıyla beraber Sözcü'yü yakacağız" dediği soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Usta yazar Özdil, Lale Arslan'ın sunduğu Halk Tv Ana Haber'de soruşturmaya ilişkin özetle şunları söyledi:

"SABAH GAZETESİ İDDİANAMESİDİR"

Nasıl bu hale geldi. Her şey 3 Kasım 2002'de AKP'nin iktidara gelmesiyle başladı. İddianame aslında Sabah Gazetesi iddianamesidir Savcı tarafından hazırlanan iddianame herhangi mahkeme tarafından kabul edilmiş değil. Henüz Türk mahkemelerine gitmeden yandaş Sabah Gazetesi'ne gitti. Türkiye aslında SÖZCÜ hakkındaki iddianameyi mahkemeden öğrenmek yerine yandaş Sabah Gazetesi'nden öğrendi. Bu Sabah Gazetesi iddianamesidir.

[old_news_related_template title="Uğur Dündar: 'SÖZCÜ sapına kadar Atatürkçüdür'" desc="Halk TV ana haber bülteninde canlı yayına telefonla katılan duayen gazeteci Uğur Dündar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Sözcü Gazetesi'ne yönelik yürütülen algı operasyonunda, aralarında gazetenin sahibi Burak Akbay'ın da olduğu 4 gazete çalışanı hakkında düzenlenen iddianameye ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak, Sözcü'nün sapına kadar Atatürkçü olduğunu anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/sur-sondakika-13.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/ugur-dundar-sozcu-sapina-kadar-ataturkcudur-2037073/"]

"TETİKÇİ SAVCI VE HAKİM GAZETECİLER..."

Sonra yandaş TV'lerde mahkemeler kuruldu. Tetikçi gazeteci savcı ve hakimler var. Bu tipler iftira ve yalanlarla hakkımızda idam ve tutuklama kararları veriyorlar. Bunu nerden hatırlıyoruz? FETÖ kumpas davalarından hatırlıyoruz. Orada da FETÖ'cü vatan haini savcılar iftira iddianameleri hazırladı. Bunları hain gazetelerde yer alıyordu. Daha sonra mahkemesi görülüyordu. Toplumda algı operasyonu için hazırlık yapıyorlardı.

"SÖZCÜ'NÜN BAŞINA GELEN BİREBİR BU"

Şu anda gazetenin başına gelen de birebir bu. İddianame herhangi bir mahkeme tarafından kabul edilmiş değil. Ama Sabah Gazetesi'nin manşetinde bu var.

"'BEN FETÖ'NÜN MERMİSİYİM' DİYEN KİŞİ TANIK..."

73 sayffalık iddianameyi okuduğumzda gizli tanık uydurmuşlar. Hüseyin Gülerce, bizzat kendisi diyor: Ben FETÖ'nün mermisiyim Beni namluya sürün. nereye isterseniz atın diyor. Diğeri Ferhmi Koru....

"BURAK AKBAY FETÖ'CÜ İSE NEDEN SIZMAYA ÇALIŞSINLAR"

Gizli tanığın ifadesine göre FETÖ, SÖZCÜ'nün ele geçirilmesi için talimat verdi. Burak Akbay FETÖ'cü ise neden sızmaya çalışsanlar?

"FETÖ İLE TEK FOTOĞRAFI OLMAYAN SÖZCÜ'DÜR"

FETÖ, Bylock, 1 dolar... Bunlar Burak Akbay'da yok. FETÖ ile fotoğrafı olmayan sadece SÖZCÜ'dür.

İDDİANAME BURAK AKBAY'IN FETÖ İLE İLİŞKİSİNİ TESPİT EDEMEDİK DİYOR

İddianamede Burak Akbay'ın hesap hareketleriyle ilgili "FETÖ'yle ilişkisini tespit edemedik" diyor ama sonra FETÖ'cü diyor.

SÖZCÜ'DE ŞAİBELİ ÇAY BİLE İÇİLMEZ

Türkiye'nin en etkili gazetesinini sahibi. GaZetede çalışandan çok maliye çalışanı var. Maliyeciler inceliyorlar. İyi de yaptılar. Akbay'ın ticari hareketlerinde FETÖ'yle ilgisinin olmadığını söylediler. SÖZCÜ'de şaibeli çay bile içemezsiniz. Neticede suçu olmamasına rağmen darbe girşiminden sonra FETÖ'cülükle suçladılar. FETÖ'cü ise neden FETÖ'cüler peşinden koşuyor ceza vermek için...

GÖKMEN ULU'NUN SUÇUNUN OLMADIĞI AÇIK

Gökmen'le ilgili.. Gökmen dürüst yurtsever Atatürkçü bir gazeteci... Gökmen'in suçu olmadığı açık. Çatı davasındaki keşif uçuşları günler önce yapıldığı ortaya çıktı. Buna rağmen Gökmen orada tutuluyor. Bizzat Yonca Yücekaleli hakkında delil yok. Ama aynı iddianamede Yonca'ya 15 sene hapis istiyorlar. Böyle komedi olabilir mi?

SÖZCÜ KUVAYİ MİLLİYE'DİR, CUMHURİYET'İN KALESİDİR

Mesela HalkTV'nin çok izlenmesi suç mudur? Bunu yazdım daha önce. Aslında kırık kalpler durağıyız. İşten attırmasaydınız SÖZCÜ diye bir gazete olmazdı. Burak Bey'e de söyledim, AKP'ye teşekkür etmeli yoksa SÖZCÜ olmazdı.

Makarayı geri saralım. Cem Uzan, Dinç Bilgin'in TV, ve gazeteleri imha edildi. Mehmet Emin Karamehmet gazeteleri, televizyonları elinde alındı. Aydın Doğan defalarca vergi rekortmeni olmuş, vergi cezası kestiler. Elinden bazı gazeteleri çıkarmasına sebep oldular.

Cumhuriyet Gazetesi'nin yazarları FETÖ tarafından tutuklandı. Şimdi de AKP iktidarında hapse attrılıyorlar. SÖZCÜ keşke imkanları olsa 50 sayfa çıksa TV açsak... Hulki Cevizoğlu nerede mesela?

Hem namuslu gazeteciler var hem de ortak paydaları Atatürkçü ve laik olmaları. Bu ortak paydayı İmha etmek için çabalıyorlar.

SÖZCÜ Kuvayi Milliye'dir, Cumhuriyet'in kalesidir. Şeffaftır, Arşivi halka açıktır.

EN ÇOK ZARARI TAYYİP ERDOĞAN GÖRÜR

SÖZCÜ'ye operasyon yaparsanız, yazarlarına baskı yapmaya çalıştığında, sahibine FETÖ'cü dediğinizde aslında bakarsanız bundan en çok Tayyip Erdoğan zarar görüyor.

SÖZCÜ YANDAŞ MEDYA OLSA BAŞINA BUNLAR GELMEZDİ

Bütün kalbimle inancımla söylüyorum ki; Türkiye ayağına çelme takıldı kabuk bağladı, bu kabuğun altından sağlıklı cilt çıkıyor. Bunu nereden biliyoruz. Kitap fuarlarına, seminerlere gidiyoruz. Türkiye'nin hiç bu kadar duyarlı, hassas ve Atatürk'e yöneldiğini görmemiştim. Bugün gençler halının ayaklarının altından çekildiğini görüyuor. Türk devriminin kıymetini bizim jenerasyondan daha iyi irdelendiğini görüyoruz.

SÖZCÜ'nün başına gelenlerin nedeni biraz da bu. Yandaş medya gibi olsa bunlar başınıza gelmezdi.




[old_news_related_template title="FETÖ kumpası mağdurları SÖZCÜ iddianamesine isyan etti!" desc="Daha önce FETÖ'nün kirli kumpasları yüzünden mağdur olan isimler 19 Mayıs'ta SÖZCÜ'yü yok etmek için başlatılan operasyonda hazırlanan iddianameye sosyal medyada tepki gösterdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/sozcu-susarsa-turkiye-susar.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/feto-kumpasi-magdurlari-sozcu-iddianamesine-isyan-etti-2036828/"]

 

[old_news_related_template title="'Sözcü'ye yönelik dava muhalifleri susturmak için'" desc="CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Sözcü'ye yönelik algı operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Arslan 'Sözcü'ye açılan dava muhalifleri susturmaya yöneliktir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/kazim-arslan-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/sozcuye-yonelik-dava-muhalifleri-susturmak-icin-2036468/"]

 

[old_news_related_template title="'Sözcü gazetesinin sahibine FETÖ'cü demek aklı kaybetmektir'" desc="CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme dair bomba açıklamalarda bulundu. Sözcü gazetesine yönelik başlatılan algı operasyonuna değinen Kılıçdaroğlu, 'Sayın Burak Akbay'ı FETÖ ile bir göstermek aklı kaybetmektir. Sözcü’nün yayın çizgisine siz müdahale edecekseniz o yayın çizgisine önce ben sahip çıkacağım' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/kilicdaroglu-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/sozcu-gazetesinin-sahibine-fetocu-demek-akli-kaybetmektir-2035316/"]

 

[old_news_related_template title="Burak Akbay: 'Atatürkçü ve muhalif gazete çıkarmanın bedelini ödüyorum'" desc="Silahlı terör örgütü yönetmek iddiasıyla 30 yıl hapsi istenen SÖZCÜ’nün sahibi Burak Akbay, bu sözlerle tepki gösterdi. Akbay, “FETÖ’cü hainlerle hiçbir ilgim yok. Bank Asya’da hesabım, ByLock’um yok. Sadece 17-25 Aralık’a ait muhalif haberlerle suçlanıyorum. Tescilli FETÖ’cüler dışarıdayken ben bedel ödüyorum” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/basliksiz-1-31.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/burak-akbay-ataturkcu-ve-muhalif-gazete-cikarmanin-bedelini-oduyorum-2034269/"]