Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA)  KARABÜK'te yaşayan 48 yaşındaki İsmet Özkur, 13 aydır kayıp olan alzheimer hastası annesi 73 yaşındaki Hatice Özkur’u arıyor.
2 çocuk annesi Hatice Özkur, geçen yıl Şubat ayının son gününde sabah saatlerinde, Yeşil Mahalle Cami Altı Sokak'taki evinden ekmek almak için çıktıktan sonra dönmedi. Çocukları İsmet ve Hikmet Özkur, aramalara rağmen annelerini bulamayınca polise ve jandarmaya başvurdu. AFAD ekipleri de kadının düşmüş olabileceğini düşündükleri Araç ve Filyos çaylarında arama yaptı. Ancak yapılan tüm aramalara rağmen  kadın bulunamadı. İsmet Özkur, kardeşi Hikmet Özkur ile umutlarını koruyarak sokak sokak annelerini aramaya devam ettiklerini söyledi. İsmet Özkur şöyle konuştu:
'Her tarafı sorup soruşturduk. Tüm aramalara rağmen bir sonuç alamadık. Her gün ağlıyorum. Strese girdim. Saçkıran hastalığına yakalandım, saçım ve bıyığım kalmadı. Stres ve uyku hapı kullanıyorum. Çok üzülüyorum. Anneme benzeyen birisini görsem koşarak yanına gidiyorum. Her şey aklımıza geliyor. Umudumu koruyorum. Annemi bulabilirsem dünyalar benim olur. En büyük varlığımın ölesiye peşindeyim. 13 yaşındaki oğlum her zaman takdir alıyordu. Babaannesi kaybolduktan sonra üzüntüden okulama gidemedi. Babaannesinin resmini yanından ayırmıyor. Devamlı ağlıyor.'

DHA