NEVŞEHİR'de geçirdiği trafik kazasına beyin ölümü gerçekleşen 17 yaşındaki İsmail Duman'ın ailesi tarafından bağışlanan organları, 5 kişiye hayat verecek.
Nevşehir'de 3 gün önce meydana gelen kazada ağır yaralanan ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen İsmail Duman, yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Ancak Duman'ın bu sabah beyin ölümü gerçekleşti. Nevşehir Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın, Duman’ın yakınları ile görüşüp organ bağışı yapılmasını önerdi. Aile de organ nakli bekleyen hastalar için evlatlarının organlarını bağışlama kararı aldı.
Organ Bağış Merkezi ile irtibata geçilerek uygun donörler bulundu. İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi, Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden organ nakli ekipleri geldi. Uzman ekipler, gencin organlarını aldı. Nevşehir Devlet Hastanesi Helikopter Pisti'nde bekleyen askeri helikopterle Kayseri Erkilet Havalimanı'na getirilen organlar, buradan askeri uçakla Malatya, İstanbul, Ankara ve Adana'daki organ nakli bekleyen hastalara nakledilmek üzere yola çıktı. Gencin akciğeri İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine, karaciğeri Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesine, kalp ve sağ böbreği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine, sol böbreği Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine gönderildi.
Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, bağışlanan bu organlarla organ nakli bekleyen bir çok hastaya yeniden yaşama umudu vereceğini herkesin bir gün organa ihtiyaç duyabileceğini belirterek, herkesi organ bağışı yapmaya davet etti.

DHA