Nedim KOVAN/ ORDU, (DHA)– ORDU’nun Altınordu İlçesi’nde, geçirdiği beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 50 yaşındaki Ferhai Duman, bağışlanan karaciğer, akciğer ve böbrekleriyle 4 hastaya hayat verecek.
Ordu’nun Altınordu İlçesi’nde yaşayan Ferhai Duman, 5 gün önce beyin kanaması geçirerek Ordu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yaşam savaşı veren Duman’ın dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Duman ailesinin isteği üzerine organları bağışlandı. Trabzon, Erzurum ve İstanbul’dan Ordu’ya gelen ekip, başarılı operasyonla Ferhai Duman’ın, karaciğer, akciğer ve 2 böbreğini aldı. Ambulansla Ordu Giresun Havalimanı’nda bekleyen askeri uçakla karaciğer ve akciğer İstanbul’a, böbrekler de Trabzon ve Erzurum’da bekleyen iki hastaya gönderildi.
İNSANLARA UMUT YOLU AÇILDI
Ordu Devlet Hastanesi Organ Doku Nakli Koordinatörü Şükran Gürcan, organ bağışında bulunan Duman, ailesine teşekkür ederek şunları söyledi:
“Hastamız 5 gün önce beyin kanaması nedeniyle hastanemizde tedavi görüyordu. Beyin ölümü gerçekleşti, ailesi organ bağışı yapılmasına onay verdi. Bir çok organ bekleyen ve tek umudu bu olan, ilaçla herhangi bir tedavi süreci olmayan insanlara umut yolu açıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından askeri uçak tahsis edildi ve İstanbul’dan iki uçak Ordu’ya geldi. Karaciğer Marmara Üniversitesi, akciğer İstanbul Acıbadem Üniversitesi, böbrekler ise Trabzon ve Erzurum’da 4 kişiye umut olacak. İnsanların acı yaşarken, böyle kutsal bir karar vermeleri hem rahmetliye yaptıkları hayır, hem de bir çok insana umut kaynağı. Bu kararlar toplumda duyarlılıkta yaratıyor. Çünkü organ bağışı yapan insanların çevresindeki insanların bu konuya bakış açıları değişiyor.”

 

DHA