KARABÜK'te oturan 67 yaşındaki Elmas Gündüz, Halk Eğitim Merkezi ile belediye işbirliğinde açılan kursta okuma yazma öğrenerek belgesini aldı.
Karabük Belediyesi Şirinevler Sosyal Yaşam Merkezi'nde 2016- 2017 Eğitim Öğretim yılında açılan kurslarda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. 3 ay gittiği kursta okuma yazma öğrenen Elmas Gündüz, sertifikasını Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin elinden aldı. Teşekkür konuşmasını yazdığı kağıttan okuyan Gündüz şöyle dedi:
'Okumanın yaşı yok diyerek çıktığımız bu yolda başarımızın gururunu taşıyoruz. Bizlere bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımıza, müdürlerimize, büyük bir saygıyla bizlere okuma yazma öğreten değerli öğretmenimize çok çok teşekkür ediyoruz. Hepinizi sevgi ile selamlıyorum.”
Belediye Başkanı Rafet Vergili de Elmas Gündüz’ü okuma yazma azmi nedeniyle kutlayarak şunları söyledi:
'Bizim sosyal belediyecilik anlayışımızın en önemli faktörlerinden bir tanesi, sürekli olarak vatandaşlarımızın içerisinde olmak, mahallelerimizin içerisinde olmak, herkesle bire bir temas kurmak ve kapımızı hiç kimseye kapatmamaktır. Sosyal yaşam merkezlerimiz, sosyal belediyecilik içerisindeki olmazsa olmazlarımızdan oldu. Çok yakında sosyal yaşam merkezimiz 28- 29 tane olacak. Her sene 35- 40 arkadaşımıza okur yazarlık belgesi veriyoruz.” 

 

DHA