BARTIN'nın Amasra İlçesi'nde, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında hazırlanan videoda, 800 kişi İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudu.
Amasra Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin hazırladığı 4 dakikalık video, ilçede Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü töreninde gösterildi. Videoda 800 kişi, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını söyledi. Anaokulu öğrencilerinden sporculara, maden işçilerinden sanayi esnafına, balıkçılardan pazar esnafına, belediye ve sağlık personelinden tüm kamu kurumlarında çalışanların görev yerlerinde farklı zamanlarda İstiklal Marşı'nın birer mısrasını söylerken çekilip, daha sonra bunların birleştirilmesiyle ortaya çıkan video ilgiyle izlendi.
Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, videonun 10 günde hazırlandığını söyleyerek, "Amasra’da yaşayan değişik meslek gruplarında yer alan yaklaşık 800 kişi, İstiklal Marşımızın 10 kıtasını okudular. Herkes büyük keyif aldı bu çalışmadan. Çok güzel bir video ortaya çıktı. Çok Programlı Anadolu Lisesi bu projeyi hazırladı. Emeği gençenlere teşekkür ediyorum" dedi.

DHA