ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde, Tüm Emekliler Sendikası Temsilciliği'nce, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın sürdürdüğü açlık grevine destek olmak için oturma eylemi gerçekleştirildi.
Tüm Emekliler Sendikası Temsilciliği üyesi 40 kişilik grup, ellerindeki 'Devlet için halk değil, halk için Devlet', 'Nuriye ve Semih'in açlığına ses ver', 'Ölüme değil işine gönder' yazılı dövizlerle, Mübadele Anıtı önünde toplandı. Topluluk, KHK'yla görevlerinden ihraç edilen araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın sürdürdüğü açlık grevine destek verdi, oturma eylemi yaptı.
Ardından Tüm Emekliler Sendikası Küçükkuyu Temsilcisi İlhami Tağı, açıklama yaptı. Tağı, 'Türkiye'de KHK uygulamalarıyla adaletin, hukukun kişi hak ve özgürlüklerinin yok edildiği bir süreç yaşamaktayız. Binlerce eğitim emekçisi, yüzlerce akademisyen, bilim adamının keyfi bir uygulamayla işlerine son verildi. Bu gidişata itiraz eden binlerce eğitimci iki kardeşimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın ölüm orucuna yatarak bu haksızlıkları dünya kamuoyuna duyurdu. Biz analar babalar olarak, dedeler neneler olarak, çocuklarımızın, torunlarımızın ölümüne müsaade etmeyeceğiz. Meşru olmayan KHK uygulamalarını kaldırılmasına, görevden haksız yere alınan kamu emekçilerinin göreve iade edilmesini istiyoruz. Aksi takdirde ölüm orucunu onlar değil, bizler yatacağız. Küçükkuyulu Tüm Emekli-Sen üyeleri olarak Nuriye ve Semih'in çığlığına bizde çığlığımızı katmak istiyoruz' diye konuştu.
Tüm Emekliler Sendikası Küçükkuyu Temsilciliği üyeleri, daha sonra oturma eylemini başlattı.

DHA