2017 Afrika Uluslar Kupası'nda normal süresi ve uzatmaları 11 eşitlikle tamamlanan maçta Mısır, Burkina Faso'ya penaltılarda 4-3 üstünlük sağlayarak finale yükseldi.

Gabon'da düzenlenen Afrika Uluslar Kupası'nın yarı finalinde, 7 şampiyonlukla turnuvanın en başarılı takımı Mısır ile tarihinde 2. kez finale

çıkma mücadelesi veren Burkina Faso karşılaştı.

Başkent Libreville'deki d'Angondje Stadı'nda oynanan mücadelede Mısır, Mohamed Salah'ın 67. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. Burkina Faso ise, 75. dakikada Aristide Bance'nin golüyle skora denge getirdi. Uzatmalarda da gol olmayınca karşılaşma penaltılara kaldı.

Burkina Faso'da Alain Traore, Banou Diawara, Steeve Yago penaltıyı gole çevirirken, Herve Koffi ve Bertrand Traore atışı golle sonuçlandıramadı.

Mısır'da Ramadan Sobhi, Ahmed Hegazy, Mohamed Salah ve Amr Warda penaltıyı gole çevirdi, Tarek El Said ise atışı kaçırdı.

Mısır, penaltılarda Burkina Faso'ya 4-3 üstünlük sağlayarak kupada ilk finalist oldu.

Burkina Faso'da Kardemir Karabükspor forması giyen Abdou Razack Traore maça ilk 11'de başlarken, Kayserispor'da top koşturan Alain Traore ise 102. dakikada oyuna dahil oldu.

İSTANBUL / DHA

DHA