AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Suat-Özgül Özbek çiftinin Üsküdar'daki modaevinin açılışını yaptı. Dilek Birgen'in ev sahipliğinde Özgül Özbek, Seda Vural, Gülsüm Elkhatroushi ve Magic From koleksiyonun tanıtıldığı mağaza önceki gün resmi açılışla kapılarını açtı.

Açılışa Ak Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, eşi Dursune Ekrem, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Müsiad Pakistan Şube Başkanı Abdülkadir Turan ve Seda Vural katıldı.

Suat ve Özgül Özbek çiftinin hizmete giren modaevinin açılış kurdelasını  'Ya Allah Bismillah' diyerek kesen Ekrem Erdem, istikrarın olduğu yerde yatırımların güvenle yapıldığını dile getirdi. Erdem, 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden sonra böyle bir açılışı önemsiyorum. Biz bu sistemi anlatırken üzerinde durduğumuz konulardan biri inşallah bu sistem kabul edilecek ve sonra ekonomi daha güzel olacak. 16 Nisan'dan bu güne kadar gerçekten borsada, döviz piyasasında gelişmeler güzellikler gösteriyor ki bahar havası yaşanıyor. Ne kadar haklı olduğumuzu görüyoruz.  İstikrarın olduğu yerde işler iyi olur, yatırımlar daha güvenle yapılır.' dedi.

'İSTİKRAR OLMASA BİZ DE BAŞARILI OLAMAZDIK'

İstikrarlı bir dönemin başlangıcı olması böyle bir müesseseyi açmayı anlamlı görüyorum diyen Erdem, 'Değerli hemşerimi de tebrik ediyorum bu bir bakıma istikrara yatırımdır. İnanıyorum ki ülkenin geleceği daha güzel olacak biz istikrarsızlıktan parlamenter sistemin konumu gereği sık sık hükümet kurmalar, Türkiye'yi ciddi sıkıntılara sokmuştur. 15 yıl içinde Ak Parti'nin iktidarda bulunduğu dönemde istikrar aslında bizim başarımızın önemli sebebidir, istikrar olmasa biz de başarılı olamazdık. Şimdi Cumhurbaşkanı hükümet sistemiyle sık sık hükümet değişiklikleri olmayacak, beş yılda bir seçim olacak bu da istikrar, yatırım ve iş demektir. Buradaki müesseseler gibi başka yerlerin sayısının artması demektir.' dedi.

'DEMOKRASİMİZ ADINA DA ÖNEMLİ BİR GELİŞME'

Erdem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar Ak Parti'nin başına geçmesiyle ilgili soru üzerine ise 'İnşallah Cumhurbaşkanımız kurucusu olduğu partiye tekrar üye olarak dönmüş olacak bu demokrasimiz adına da önemli bir gelişme diye düşünüyorum. Hep cumhurbaşkanlarının herhangi bir partili olmamakla bağımsız olduğu söylenir ama bu gerçekte doğru değil. Kendimizi kandırmaktan başka bir şey değil. Geçmişte de cumhurbaşkanları siyasi partilerle ilişkileri sözde yoktu gibi ama uygulamalarına baktığım zaman bir partiyle ilişkili olmaktan çok partizanca tavırlarla olduğunu gördük ama cumhurbaşkanımızın Türk siyasetinde yer aldığı günden bu yana yaptığı uygulamalara baktığınız zaman gerçekten adil olduğunu ve uygulamalarında partizanlık yapmadığına toplumun tamamı şahit. Dolayısıyla cumhurbaşkanının partiye girmesi bir kazanç diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızla uzun bir siyasi yürüyüşümüz var daha kendileri İstanbul'da il başkanlığı döneminde beraberdik uzun müddet yardımcılığını yaptım tekrar aramızda olmasını partimiz adına sevindirici onur verici buluyorum.' diye konuştu.

'ARZUMUZ 1 MAYIS'IN İSMİNE YARAŞIR BAYRAM GİBİ YAŞANMASI'

1 Mayıs'ın önümüzdeki yıllarda daha kardeşçe ve bayram havasında geçmesini temenni ettiğini sözlerine ekleyen Erdem, 'Bütün arzumuz 1 Mayıs'ın ismine yaraşır bayram gibi yaşanması. İnanıyorum ki her geçen gün toplumumuzun bu noktada duyarlılığı olgunlaşıyor gelecek yıllarda daha kardeşçe daha bayram havasında yaşanır diye diliyorum.' dedi.

DHA