AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Cumhurbaşkanımızın, kurucu genel başkanımızın tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet idealini ve milletle tek yürek olma halini, CHP tek adamlıkla açıklayamaz" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Yozgat’ta kadın girişimcilerle buluştu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karaaslan, CHP’nin eleştirilerine yönelik yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın, kurucu genel başkanımızın tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet idealini ve milletle tek yürek olma halini CHP tek adamlıkla, bu ezberle açıklayamaz" dedi.
Ana muhalefet partisi CHP'nin geçmişte "Laiklik elden gidiyor" söylemine şimdi de "Tek adamlık" sözünü çıkardıklarını belirterek, "Başka zamanda 'rejim elden gidiyor' tartışmaları çıkarırlar. O yüzden Türk milletinin karnı bunlara tok. Gerçekten Cumhuriyet tarihimiz boyunca bu kadar hızlı elde etmediğimiz atılımları elde etmemize vesile olan bize her şeyden önce liderlik eden, özellikle 15 Temmuz günü sergilemiş olduğu tavırla milleti peşinden sürükleyen cumhurbaşkanımıza karşı tek adamlık adı altında yapılan bu eleştirileri her şeyden önce kabul etmemiz mümkün değil. Yalnız biz değil, millet de bunu kabul etmiyor. Tek adamlık değil ama tek başına güçlü bir yönetimi biz çok önemsiyoruz” diye konuştu.
Ana muhalefet partisinin artık yeni argümanlar çıkarmasını isteyen Karaaslan, “Ben ana muhalefet partisinin yerinde olsam yeni projeler, hedefler, öneriler, argümanlar geliştirirdim. Çünkü bunlar artık çok eskidi. Bunların üzerinden gitmek çok sağlıklı olmaz. Bu birliktir bütünlük halidir. Cumhurbaşkanı karar vericidir ama arkasında 80 milyonun iradesinde bunu yapar. Bütün bu güçlü yapıyı tek adamlık eleştirisinin içine hapsetmeye çalışmak inandırıcı da değil mümkünde değil” dedi.

DHA