CHP Mersin İl Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım'a ağır hakaretlerde bulunan Derin Tarih adlı televizyon programı yapımcıları ile sosyal medyada videoları yayınlanan bazı yazarlar hakkında suç duyurusunda bulundu.
CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit suç duyurusu öncesi adliye önünde bir açıklama yaptı. Özyiğit, 'Bu arsızların, bu soysuzların istediğini söyleyebilmesine karşı durmak zorundayız. Bu arsızlar, bu soytarılar, bu ahlaksızlar, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'e, bu ülkenin kurucularına istediği gibi hakaret edememeli. Bu ülkenin savcıları en küçük bir olayda, bir hamle yapabiliyorsa, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve saire gibi suçlamalarla insanları gözaltına aldırabiliyorsa, bir bildiri dağıttığı için bir çocuk 8 aydır içerdeyse, biz bugün diyoruz ki 3 gündür Türkiye Cumhuriyeti bu insanları nasıl yakalayamadı' dedi.
Açıklamanın ardından İl Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ve bir grup adliyeye girerek suç duyurusunda bulundu.

DHA