GİRESUN’un Alucra İlçesi'nde mantar toplarken ayı saldırısında yaralanarak hastanede tedavi altına alınan 54 yaşındaki Şerif Tokmak, 'Ayının dilini tutarak kurtuldum' dedi.
Olay Alucra ilçesi Tepeköy Köyü'nün Cinderesi mevkiinde dün sabah saatlerinde meydana geldi. Ayı saldırısı ile yaralanan ve Giresun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Şerif Tokmak, yaşadığı olayı anlattı. Mantar toplamak için evinden ayrıldığını kaydeden Tokmak, Cinderesi mevkiine geldiğinde ayı ile karşılaştığını belirterek şunları söyledi:
'Ayı aniden karşıma çıktı. Önce saldırmadı. Geri çekilmeye başladım. O anda yanına 3 yavru gelince ayı saldırdı. Elimde grebi (küçük balta) vardı, salladım ama fayda etmedi. Yüz ve karnımı koruyarak kolumu ağzına verdim. 15 dakika boğuştuk. Ondan sonra, 'Ya ölüm ya kalım' dedim, sağ elimi ayının ağzına sokup dilini tuttum. Pençelerini omuzuma vurmaya başladı. Canının yandığını düşünüyorum. Dilini çektim, bir süre sonra bırakınca benden uzaklaşarak kaçtı. Ben de hemen evi arayıp yaşadıklarımı anlattım. Yola çıkıp aracın gelmesini bekledim. Araç geldikten sonra önce Şebinkarahisar'a, oradan da Giresun Devlet Hastanesi'ne geldik. Allah'a şükürler olsun ki olayı ciddi bir yaralanma olmadan atlattım.”
'BURADAN ÇIKINCA VURACAĞIM'
Bir arkadaşının saldıran köpeğin dilini tutarak kurtulduğunu anlattığını, bunun aklına gelmesi üzerine de ayının dilini tuttuğunu ifade eden Şerif Tokmak, dilin çok sert olduğunu ve tutunca kaymadığını söyledi. Bölgede çok ayı olduğunu anlatan Şerif Tokmak, “Ankara’da onların dayısı var. Köyümüzdeki arı petekleri, fasülyemizi, yoncamızı yiyor. Çünkü ayı vurma yasağı var. Ama buradan çıkınca ayıyı vuracağım. Onun yavruları varsa benim de yavrularım var” dedi.

DHA