KAHRAMANMARAŞ'ın Ekinözü İlçesi'nde, Murat Yardımcı'nın bahçesine 2 ay önce diktiği 60 ceviz fidanı sökülerek çalındı.
Bahçelievler Mahallesi Küme Evleri mevkiinde 10 yıldır çiftçilik yapan Murat Yardımcı'nın bahçesine 2 ay önce diktiği ceviz fidanları, dün kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Gittiği bahçede karşılaştığı manzara karşısında şoke olan Yardımcı, hemen polisi ve İlçe Tarım Müdürlüğü'ne arayarak yardım istedi. Olay yerine giderek inceleme yapan polis, fidan hırsızlarını yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan incelemde hırsızların söktükleri ancak giderken almayı unuttukları bazı fidanların üzerinde parmak izi arandı. 
Çalınan fidanları Kırşehir'in Kaman İlçesi'ne giderek alıp getirdiğini ve büyük emek harcadığını belirten Murat Yardımcı, fidanlarının olmadığını görünce üzüldüğünü söyledi. Hırsızların yakalanmasını isteyen Murat Yardımcı, şöyle konuştu:
'Fidanlar 2 bin 500 metrekare alan dikiliydi. Kırşehir'den özel olarak getirip el emeğimiz hariç 5 bin TL masraf ederek diktik 2 ay önce. Fidanların hepsi tutmuş ve açmaya başlamıştı. Bir gün önce bahçeye gelip sulamasını ve bakımını yaptık. Perşembe günü öğle saatlerinde geldiğimiz fidanların yerinden söküldüğünü gördük. Şikayetimiz üzerine savcılık kanalıyla bahçeye gelen olay yeri inceleme ekibi gerekli çalışmaları yaptı.'
Maddi zararından çok manevi zararının olduğunu belirten Yardımcı, 2 ay boyunca fidanlara gözü gibi baktığını ve onlarla çocuklarla ilgilenir gibi ilgilendiğini söyledi. İlk defa bahçeden ağaç çalındığını duyduğunu ifade eden Yardımcı, hırsızlara da seslenerek, 'Verilen emeğe de mi acımadınız Ağaç demek, canlı insan demek. Ha insanı öldürmüşsün ha ağacı sökmüşsün. Hem de meyve ağacı' dedi. 

DHA