BAKAN ALBAYRAK ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kırşehir’de Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Genç Kürsü' programına katıldı. Gündeme ilişkin konuşan, enerji alanındaki çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Albayrak, daha güçlü bir Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade etti. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Bakan Berat Albayrak, “Bilgi kirliliği bu dönemin hastalığı. Önünüze çıkan her bilgiyi doğru kabul etmeyin, sizler üniversite gençliğisiniz, araştırmacı, detaycı olun; çünkü doğruyu bulmak çok. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Türkiye’nin omurgasını oluşturacak olanlar sizlersiniz” diye konuştu. Programda, öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Bakan Berat Albayrak’a Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya tarafından günün anısına hediye verildi.
'200250 İLÇE DOĞALGAZLA BULUŞACAK'
Daha sonra bir otelde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlarla buluşan Albayrak, Kırşehirlilere müjde verdi. Kaman ve Mucur ilçelerine bu yıl sonuna kadar doğalgazı getireceklerini açıklayan Albayrak, doğalgaz yatırımlarına da değinerek, şöyle konuştu:
"İnşallah, hem Kaman hem de Mucur'a bu yıl sonuna kadar doğalgazı getiriyoruz. 2017 ve 2018 yılında, çok büyük bir doğalgaz hamlesi için düğmeye bastık. Sadece 81 ili tamamlamayacağız. 200-250 ilçemizde yaklaşık 1 milyon aileyi bu iki yılda 5 milyar liradan fazla yatırım yaparak doğalgaz konforuyla buluşturacağız. Bunun ayaklarından birisi olan Kırşehirimizde bu sene 2 ilçemizi inşallah önümüzdeki kış doğalgazla buluşturacağız. Hayırlı olsun.”
16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylamasının önemine dikkat çeken Bakan Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“15 Temmuzla artık yeni bir dönem başladı. Bu ülkede halkın iradesinin temsili noktasında artık bizim bir dakika bile kaybetme lüksümüz yok. Cumhuriyet, 80 milyon olarak her birimizin kanımızın son damlasına kadar savunmamız gereken bir değer. Cumhuriyet halkın yönetimi, milletin iradesi demek. 15 yıldır bu halktan aldığı güçle, halkın temsili ve iradesiyle tüm farklı güç odaklarıyla savaşa savaşa 15 Temmuz'a geldik ve 15 Temmuz'da birfiil savaşa, tankın, askerin, uçağın önünde dikilerek artık hayatımızın hiçbir önemimin olmadığını, 'bu ülkenin bekası için gerekirse bunu bile vermeye hazırız' diyen bir millet olarak dünya sahnesine çıktık” dedi.

DHA