ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yanındaki alanda Kars Lojistik Merkezi'nin temelini attı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, 300 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak projenin sözleşme bedelinin 94 milyon 300 bin TL olduğunu bildirdi. Yıllık 412 bin ton taşıma kapasitesine sahip lojistik merkezin konteyner stok alanın da 170 bin metrekare olduğunu ifade eden Apaydın, demiryolu ünitelerinin yanı sıra her türlü idari ve sosyal donatıların bulunduğu lojistik merkezin içine 16 kilometrelik demir yolu hattı yapılacağını ve ulusal demiryolu ağına bağlantılı olacağını söyledi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Başanı Ahmet Arslan 'kara tren'den kurtulmak için aynı ismi taşıyan türküyü değiştirdiklerini belirtti. ‘Yüksek hızlı tren yetişir’ dönemine geçtiklerini anlatan Arslan, 2 bin 300 kilometrelik hattı elektrikli hale getireceklerini, sinyalli hattı 5 bin kilometreden 7 bin 300 kilometreye çıkardıklarını bildirdi. Amaçlarının ülkeyi bir baştan bir başa kaliteli konforlu demiryolu ağıyla örmek olduğunu vurgulayan Arslan, yüksek hızlı tren çalışmalarında Ankara ile Sivas arasında çalışmalarla Sivas- Erzincan'ın ihale sürecinin devam ettiğini belirtti. Bakü, Tiflis, Kars demiryolu projesinin Türkiye için önemli olduğuna işaret eden Ahmet Arslan, 30 Ekim 2018'de bitecek olan lojistik merkezde 500 kişinin çalışmaya başlayacağını ifade etti. Kars'ın cazibe merkezi olduğu için bir çok yatırım geleceğini aktaran Arslan, şunları söyledi:
'Bu lojistik merkeziyle Kars, sadece serhatı bekleyen il olmayacak serhat konumundan yararlanan il olarak Azerbaycan’a, Türkmenistan’a, Kazakistan’a ta Çin’e kadar hizmet edecek. Hizmet ederken de buranın sanayisi gelişecek, istihdamı artacak. Bundan hiç şüpheniz olmasın.'
İl Müftüsü Mehmet Genç’in yaptığı duanın ardından lojistik merkezin temeli Bakan Ahmet Arslan tarafından atıldı.

DHA