ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, İngiltere’deki terör saldırısını lanetlerken, "Terör faaliyetleri bugün Türkiye’de can acıtır, yarın başka bir ülkede can acıtır. Onun için teröre karşı ortak bir dayanışma, ortak bir mücadele yapmamız lazım" dedi.
Referandum çalışmalarını memleketi Yozgat'ta sürdüren Bakan Bozdağ, Şefaatli ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada İngiltere’de yaşanan terör olayına değindi, saldırıyı lanetledi. İngiltere'deki terör saldırısının, terörün uluslararası mücadeleyi gerektirdiğini bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Bozdağ, "Terör örgütleri ve bunların saldırıları tamamen insanlığı yok etmeye dönüktür. Onun için de uluslararası güçlerin, devletlerin hep birlikte teröre karşı samimi bir dayanışma ve iş birliği içerisinde olması şarttır" dedi.
Türkiye’nin terörle etkin bir şekilde mücadele ettiğini vurgulayan Bakan Bozdağ, AB ülkelerinden istedikleri 443 terör suçlusu için taleplerinin karşılanmadığını hatırlatarak şunları söyledi:
"Terör faaliyetleri bugün Türkiye’de, yarın başka ülkede can acıtır. Onun için teröre karşı ortak bir dayanışma, ortak bir mücadele yapmamız lazım. Ancak bazı batılı ülkeler, bazı terör örgütlerinin himaye eden yaklaşımlar eylemler içerisine giriyorlar. Bu yanlışı sürekli yapıyorlar. PKK, DHKP-C, FETÖ terör örgütü ve daha Türkiye’ye faaliyette bulunan terör örgütlerinin tamamın batılı ülkeler tarafından maalesef himaye ediliyor. Oralarda terör faaliyetlerini herhangi bir kısıtlamaya tabi olmadan yapabilmektedirler. Bu güne kadar AB ülkelerinden istediğimiz 443 terör suçlusu var. Bunların yüzde 99’u neredeyse talebimizi karşılamadı. Bu, son derece önemli."
TÜRK ELÇİLİĞİNİ KORUMAK AVUSTURYA HÜKÜMETİNİN ASLİ GÖREVİDİR
Türkiye’nin Avusturya Büyükelçiliğine asılan pankart konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Bozdağ, "Avusturya ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin bazılarında, çok ciddi bir şekilde ayrımcılık, ırkçılık, yabancı düşmanlığı, İslamofobi ve Türkiye karşıtlığı yayılmaktadır. Türkiye Büyükelçiliği ve elçilikte çalışanların her türlü güvenliğinin alınması, Avusturya hükümetinin sorumluluğu altındadır. Avusturya hükümetini ululararası hukuktan kaynaklanan yükümlülükleri yerine getirmeye ve büyük elçiliğin güvenliğini sağlamaya davet ediyorum" diye konuştu.
FETÖ, ABD İLE İLİŞKİLERE ZARAR VERİCİ NİTELİKTE
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in iadesine ilişkin son durumu açıklayan Bakan Bozdağ, "Şu anda FETÖ elebaşı Gülen Türkiye aleyhine terör faaliyetlerini dost bildiğimiz ABD’de herhangi bir kısıtlamaya tabi olmaksızın devam ettirmektedir. Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değildir. Bu konudaki Türk toplumunun, Türk devletinin hassasiyetini illettik ve kendilerinden bu terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi, terör örgütü ele başının ve diğer kişilerin geçici olarak tutuklanması ve Türkiye’ye iadelerinin sağlanması Türkiye’nin ve Türk halkının beklentisidir.  ABD’den olumlu bir adım atılmasını beklediğimizi ifade ettik" dedi.
THY GÜVENLİ OLDUĞU İÇİN TERCİH EDİLİYOR
Uçaklarda elektronik cihaz yasağı konusuna da değinen Bakan Bozdağ, "Türk Hava Yolları (THY), bu gün dünyanın en saygın, en güvenli hava yollarıdır. Hizmet kalitesi, müşteri memnuniyeti en yüksek hava yollarıdır. Bu tür yasakların güvenlikten ziyade ekonomik rekabetin, güvenlik boyutuyla Türk Hava Yolları'nın gücünü azaltmak için devreye sokulduğuna inanıyorum. Ama bunlar netice vermeyecektir" dedi.

DHA