ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'in ilçelerini ziyaret ettiği programı kapsamında Burhaniye'ye geldi. Bakan Eroğlu, ilçedeki Karınca Deresi ıslah çalışmalarını başlattı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu sabah Burhaniye'ye geldi. Bakan Eroğlu, kentte ilk olarak Burhaniye Belediye Başkanı AK Partili Necdet Uysal'ı ziyaret etti. Başkan Uysal ziyarette, Reşitköy Barajı'nın ihalesinin yapılması nedeniyle Bakan Eroğlu'na teşekkür etti, hediyeler verdi. Bakan Eroğlu daha sonra Karınca Deresi kenarında düzenlenen tören alanına geçti. Burada halka seslenen Bakan Eroğlu, Balıkesir'de 175 milyon lira değerindeki 31 tesisin temelini atacaklarını söyledi. Balıkesir'e 29 müjdeyle geldiğini belirten Bakan Eroğlu, "Daha önce de 106 müjde vermiştik. Şu anda toplam müjde sayısı 135 oldu. Balıkesir'e 1.5 milyar liralık yatırım yapıyoruz. Balıkesir'e bizim dönemimizde 23 milyar liralık yatırım yapıldı. DSİ Balıkesir de destan yazacak. Balıkesir'de yapılmadık baraj ve gölet kalmayacak. Burhaniye'de Reşitköy Barajı'nın ihalesini de 29 Ocak'ta yaptık. Temelini önümüzdeki günlerde atacağız. Balıkesir'de 87 baraj ve gölet yapıyoruz. Çiftçilerimiz yıllık 350 milyon lirallık gelir sağlıyordu. Yeni baraj ve göletlerle birlikte bu rakam 1 milyara ulaşacak. Ormanlara meyve ağacı dikerek bunları köylülere 49 yıllığına vereceğiz. Törene katılan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmanın ardından Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, Karınca Deresi ıslah çalışmasını başlattı.
Bakan Eroğlu'nun Burhaniye ziyaretine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan ve Mahmut Poyrazlı ile kaymakamlar ile belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Bakan Eroğlu, Burhaniye'deki törenin ardından Edremit'e geçti. Oradan da Balya, Balıkesir, Kepsut ve Dursunbey'deki programlarına katılacak.

DHA