İL BAŞKANLIĞINA ZİYARET
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa'da, Valiliğin ardından AK İl Başkanı Berk Mersinli ve yönetimini ziyaret etti. Başarılar dileyen Bakan Eroğlu, "Manisa'dan referandum sürecinde çok büyük bir oranda 'Evet' bekliyoruz. Manisalılar vatanına ve milletine bağlı yiğit ve efe insanlardır. Manisalılar bu tarihi halk oylamasında gereğini yapacak diye düşünüyorum. Bu referandum güçlü Türkiye için elzemdir. Tarihimizin dönüm noktasıdır. Türkiye'nin istiklali ve istikbali için Manisa evet diyecektir. 16 Nisan'da ise Manisalı kardeşlerimiz gümbür gümbür sandıkları patlatacaktır. Buna yürekten inanıyorum" diye konuştu.
231 MİLYONLUK 21 PROJE
Bakan Eroğlu daha sonra beraberindekilerle birlikte, 231 milyon liralık 21 tesisin temel atma ve açılış töreni için Yunusemre Belediyesi binasının bahçesinde düzenlenen tören alanına geçti. AK Partili Manisa milletvekilleri Murat Baybatur, İsmail Bilen, Recai Berber ve Selçuk Özdağ, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Yunusemre Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, bakan yardımcıları, bürokratlar ve köylü kadınlar törene katıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Milletvekili Baybatur, Vali Güvençer birer konuşma yaptı.
KÜRSÜYE ÇIKAN İŞSİZ, ORTAMI HAREKETLENDİRDİ
Milletvekili Baybatur'un konuşması sırasında işsiz olduğunu söyleyen 51 yaşındaki Zeki Çelik, kürsüye çıktı. Kürsüye not bırakan Çelik, yeleğini çıkarmaya kalkıştığı sırada, özel güvenlik görevlileri tarafından indirildi; kürsünün arkasına alındı. Baybatur, konuşmak istedi, ancak Çelik, "Ben konuşmak istemiyorum, borçlarımı ödemek için para istiyorum" cevabını verdi. Ardından Çelik, polis tarafından tören alanından uzaklaştırıldı.
MANİSA BALINA İSİM ÖNERİSİ
Daha sonra kürsüye gelerek halka seslenen Bakan Eroğlu, Manisa'ya yapılan yatırımları anlattı. "Manisa'ya heybemiz dolu geldik" diyen Eroğlu, 231 milyon liralık 21 tesisi kente kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Manisa'da arıcılığın gelişmesini isteyen, 'Manisa Balı'na da marka ismi önerisinde bulunan Eroğlu, "Arıcılar size istediğiniz kadar kredi veriyorum. Yüzde 20'si hibe. Yeri de veriyoruz. Arıcılara tam destek veriyoruz. Manisa'da balı marka haline getirelim. Ben bir ara halis mesir balı dedim. Olur mu olmaz mı bilemiyorum. Güzel bir marka oluşturalım" diye konuştu.
'EVET' OYU İSTEDİ
Manisa'nın en çok baraj ve gölete sahip il olacağını söyleyen Eroğlu, Manisalıların bu zamana kadar istediği her şeyi yaptıklarını belirterek, 16 Nisan'da referandum için halktan 'evet' oyu istedi. Bakan Eroğlu, "16 Nisan'da tarihimizin en önemli halk oylaması var. Yönetim sistemi değişiyor. Artık cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi geliyor. Bu halk oylamasında Manisa'nın gümbür gümbür evet demesini bekliyoruz" dedi. Bakan Eroğlu, vatandaşlara "Güçlü büyük Türkiye için, istikrarlı yönetim için evet mi" diye sordu.
HAYIR CEHPESİNE ELEŞTİRİ
Hayır cephesini eleştiren Bakan Eroğlu, "Kim hayırcı Avrupa 'hayır', Almanya 'hayır' diyor. Alman gazetelerde Türkçe manşetler atılmış. 'Hayır deyin' diye. Ya size ne, niye karışıyorsunuz Biz sizin işinize karışıyor muyuz Onlar Türkiye'nin muhteşem bir hızla ilerlediğini gördü. Endişe ediyorlar. Onlar 'hayır' dese bile biz Türkiye'nin geleceği için 'evet' diyeceğiz. İnadına 'evet' diyeceğiz. FETÖ örgütü 'hayır' deyin diyor. PKK, kandilden mesaj gönderiyor. Telsizden 'aman evet çıkarsa duman oluruz' diyor. 'Hayır deyin' diyor. Bayrağını seven milletimiz, geleceğini, istikbal için kararımız 'evet' diyor. Özellikle biz şunu söylüyoruz. 18 madde çok açık. Bazıları istismar ediyor. Biz diyoruz ki tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan için 'evet' diyoruz' diye konuştu.
Bakan Eroğlu'nun konuşmasının ardından Spil Dağı'nda canlı bağlantı yapılarak 248 yataklı, 20 milyon liralık sağlık otelinin temeli atıldı. Ardından 20 tesisin temel atması ve açılışı butona basılarak yapıldı. Törenin sonunda Bakan Veysel Eroğlu, dağ köylerinde 49 yıllığına ekimi yapılarak vatandaşlara verilecek gelir getirici fidanların çekilişini yaptı. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Bakan Eroğlu'na mesir macunu hediye etti. Bakan Eroğlu, Manisa'da törenin ardından Akhisar'a hareket etti.

DHA