ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Türkiye, asla orta gelir tuzağına düşmeyecek. Bu, bir. İkincisi; Türkiye, asla orta demokrasi tuzağına düşmeyecek. Bu iki cümlenin hakkını, hukukunu ne kadar içselleştirirsek diğer konular, çorap söküğü gibi peşinden sağlıklı şekilde gelecektir. Sabit ayağımızı bu mantalite üzerinde kurarsak, inanıyorum ki Türkiye, o vizyonu hızla yakalayacak ve muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe hızla yürüyecektir' dedi. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, Ankara'da düzenlenen Çalışma Hayatında Mesleki Yeterlilik Çalıştayı'na katıldı. Çalıştaydaki konuşmasında 'orta gelir ve orta demokrasi tuzağı' vurgusu yapan Müezzinoğlu, 'Türkiye, asla orta gelir tuzağına düşmeyecek. Bu, bir. İkincisi; Türkiye, asla orta demokrasi tuzağına düşmeyecek veya hızla orta gelir tuzağından çıkacak. Hızla, orta demokrasi tuzağına düşmeden çıkacak. Bu iki cümlenin hakkını, hukukunu ne kadar içselleştirirsek diğer konular, çorap söküğü gibi peşinden sağlıklı şekilde gelecektir. Sabit ayağımızı bu mantalite üzerinde kurarsak, inanıyorum ki Türkiye, o vizyonu hızla yakalayacak ve muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe hızla yürüyecektir. Bunu başaramadığımız sürece geçtiğimiz dönemlerin eski Türkiye'sinin alt yapısına kaynak oluştururuz' diye konuştu. 

'SORUN ÜRETME ZEMİNLERİ ORTADAN KALKTI'
Darbelerin, Türkiye'ye sorun üretme zemini oluşturduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, 'Türkiye, 16 Nisan itibariyle sorun üreten anlayışları tasfiye etti; çünkü darbeler veya darbe zeminleri, bu ülkeye sorun üretme zeminlerini oluşturuyordu. Şimdi artık sorun üretme zeminleri ortadan kalktı. Sorun üreten yönetim anlayışları artık bu milletin gündemine gelemeyecek ve bu milletin gündeminde yaşayamayacak. Sorun çözen ve geleceği şekillendiren bir anlayış dönemine geldik' dedi. 

'İÇSELLEŞTİRMEZSEK, KAYBEDERİZ'
Bundan sonra AK Parti adına 2 temel cümlenin merkeze geleceğini vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi: 
'Bir taraftan sorunlarımızı çözerken, diğer taraftan da muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe yolculuğunun vizyonunu şekillendirme zorunluluğu geldi. Dolayısıyla artık sanayicimiz, iş adamımız, girişimcimiz, çalışanlarımız, sendikalarımız ve biz yöneticiler artık ciddi bir mantalite değişimini önce kendimiz içselleştirmeliyiz. Bunu kendimiz içselleştirmezsek kendi kendimize o gelecek vizyonunu koyamayan ve sorunları çözüp de o vizyona yürüyemeyen bir noktada kalırız ve kaybederiz'

DHA