MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ''Türkiye düne nazaran daha güçlenmiştir, düne nazaran yarına daha umutla bakıyordur'' dedi.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 16 Nisan referandumunun ardından teşekkür ziyaretleri kapsamında Ankara'dan karayolu ile memleketi Sivas'a geldi. Bakan Yılmaz ilk olarak Koyulhisar ilçesine bağlı Aydınlar köyünde bir süredir rahatsızlığı nedeniyle İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem'in 90 yaşındaki amcası Hüseyin Zikri Erdem'in cenaze törenine katıldı. Yılmaz cenaze töreninin ardından Koyulhisar ilçe merkezine geçerek Belediye Parkı'nda vatandaşlar ile buluştu.
Burada vatandaşlara hitap eden Bakan Yılmaz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemin Türkiye'ye faydası olduğunu söyledi. Yılmaz, 'Artık kavgalar azalacak, sert dille konuşmalar azalacak. Türkiye'nin dört bir tarafından her bölgesinden oy almak lazım ki hükümete gelebilesin. Bunun için de 80 milyonu kucaklamak gerekiyor. Bu neyi gerektiriyor 80 milyona ayrım yapmaksızın hizmet götürmek gerekiyor. Bu bakımdan vermiş olduğunuz destek için sonsuz teşekkür ediyorum.Türkiye düne nazaran daha güçlenmiştir, düne nazaran yarına daha umutla bakıyordur. Bu başarının gerçek sahibi de bu aziz millettir. İnşallah yarınımız bugünden çok daha iyi olacaktır' dedi.
'CHP DE MİLLETE BENZEYECEK'
Koyulhisar'ın ardından Suşehri ilçesine geçen Yılmaz, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda vatandaşlar ile bir araya geldi. 16 Nisan'daki halk oylamasında verilen destekten ötürü teşekkür eden Yılmaz, Türkiye'nin artık istikrarlı hükümetlerle yönetileceğini söyledi. Bundan sonraki herkesin konuşmasına dikkat edeceğine işaret eden Yılmaz, 'CHP de millete benzeyecek. Şu anda CHP'nin hafif biraz rahatsızlığı varsa, 'ben kendi halimden memnundum, değişmek istemiyorum, bundan sonra değişmek zorunda kalacağım' diyecek. Ne değişecek, millete benzeyecek. Bizim değerlerimizi kendi değerleri gibi kabul edecek, bunun zararı var mı, yok. Dolayısıyla yarın bakılacak, kim millete daha çok benzerse, kim milletin içinden çıkmışsa, kim millete daha çok güven verirse bugün AK Parti, yarın MHP, diğer gün CHP. Ama buna millet karar verecek ve o da yönetecek' dedi. Bakan Yılmaz daha sonra Akıncılar ilçesine gelerek burada ilçe meydanında halkla buluştu.

DHA