KAHRAMANMARAŞ'ta bankadan çıkan kişileri, araçlarının lastiklerinin havasını indirerek dikkatini dağıtıp paralarını çalmak isteyen 2 kişi, polis tarafından yakalandı.
Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik, Dolandırıcılık ve Hırsızlık Büro Amirliği, banka takipli gerçekleşebilecek hırsızlık olaylarına karşı il merkezindeki tüm bankaların şubelerine sivil polis görevlendirildi. Bankadan çıkan vatandaşları takip eden şüphelilerin olup olmadığını uzaktan kontrol eden polis, akşam saatlerinde bir bankanın sanayi şubesi önünde park halinde olan aracın lastiğinin havasını indirip camını zorlamaya çalışan 2 kişi olduğunu fark etti. Şüpheliler, yanlarına yaklaşan polisi görünce 06 sahte plakalı lüks bir araçla kaçmaya başladı. 'Dur' ihtarına uymayan şüphelilerle polis arasında kovalamaca başladı. Güneşevler Mahallesi'nde aracı bırakarak yaya kaçmaya çalışan şüphelilerden 20 yaşındaki Mesut B. boş bir arazide yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüpheli 19 yaşındaki Gökhan K. ise aynı bölgede bir tarlada yakalandı. Olayda kullanıldığı belirlenen ikinci araç ise ekili arazide ele geçirildi. Çalışmalarını arazi üzerine yoğunlaştıran polis, bir çift plaka ile araç camını açmakta kullanılan aparat ele geçirdi.
SUÇ DOSYALARI KABARIK
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanan şüphelilerin 2 otomobille Kayseri'den geldikleri, bankadan para çeken vatandaşları araçlarının lastiklerini indirmek, camına taş atıp dikkatlerini dağıttıktan sonra para çantalarını alıp kaçmaya çalıştıkları belirlendi. Çevre illerde de benzer olaylara da karıştıkları iddia dilen şüphelilerden Mesut B.'nin 20, Gökhan K.'nın ise 6 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. 

DHA