"16 NİSAN BÜYÜK REFORMUN TARİHİ OLACAK"
Başbakan Binali Yıldırım, Ardahan'daki miting sonrasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte helikopterle Artvin'e geldi. Başbakan Yıldırım, Valilik ziyareti sonrasında halka hitap etti. 'Avrupalı namerttir, Artvin insanı merttir. 16 Nisan'da kararımız Evet'tir' yazılı pankartın asıldığı Valilik önündeki alanda toplanan kalabalığa seslenen Başbakan Binali Yıldırım, ülkede yeni bir çığır açacak değişime hazırlandıklarını söyledi. Başbakan Yıldırım, "16 Nisan bu büyük değişimin, bu büyük reformun tarihi olacak. Biz siyasetçiler olarak, Ak Parti ve MHP olarak mecliste bu değişikliği yaptık. Üzerimize düşen görevi bitirdik. Şimdi söz sizin, karar sizin” diyerek ‘Evet’ oyu isteğini dile getirdi. Türkiye’de çok partili siyasi hayata geçileli 67 yıl olduğunu hatırlatan Başbakan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Peki bu 67 yılda acaba Türkiye’de ne olmuş, başka memleketlerde ne olmuş. İngiltere’de 67 yılda sadece 15 hükümet kurulmuş, Almanya’da 24, Amerika’da 17, Fransa’da 11 hükümet kurulmuş. Türkiye’de ise 48 hükümet. Yani üç katı. Bu ne anlama geliyor Amerika’da her beş senede bir hükümet kuruluyor. İngiltere’de dört buçuk senede bir hükümet kuruluyor. Türkiye’ye gelince sadece 17 ayda bir hükümet kuruluyor. 17 ayla kurulan hükümetle ne yapabilirsiniz Ancak tebrikleri kabul edersiniz, brifingleri alırsınız, sonrada valizinizi toplarsınız. Hizmet nerede, yollar nerde, hastaneler nerede Yavuz Sultan Selim köprüsü nerede, Marmaray nerede, Avrasya tüneli nerede Hızlı tünel nerede, barajlar nerede Böyle bir ortamda büyüme olmuyor. Çünkü istikrar yok. Ekonomi büyümüyor, refah artmıyor, sorunları torunlara havale edilmeye devam ediliyor."
"GENÇLER TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ"
AK Parti iktidarı ile ülkede büyümenin yaşandığını belirterek yapılan projeleri anlatan Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet'in 21 yaşında İstanbul'u feth ettiğini belirterek, "Biz Fatih’in torunlarıyız. Fatih, 21 yaşında İstanbul’u fethederken, gemileri, arkadan Haliç’e indirdi, onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve biz trenleri, arabaları denizin altından geçirdik. Kılıçdaroğlu, '21 yaşında milletvekili olur mu' diyor. İstanbul fethediliyor da, milletvekilliğini 18 yaşındaki gençlerimize nasıl çok görüyorsun O beğenmediğin gençler Çanakkale’de yedi düvele dur dedi. O beğenmediğin gençler 15 Temmuz’da göğüslerini siper etti. 36 gencimiz şahadet şerbeti içti. Bu gençler Türkiye’nin geleceği. Bu güzel vatanı emanet edeceğimiz gençlere biz sonuna kadar güveniyoruz" dedi.
SES SİSTEMİ ARIZALANDI
Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması sırasında ses aniden kesildi. Bu sırada Başbakan Yıldırım'a farklı mikrofonlar getirildi ancak sistem düzelmedi. Görevlilerin müdahalesi ile 5 dakika sonra sistem düzelince, 'Bu arızları gidermek için bu değişiklik şart" ifadelerini kullanan Başbakan Yıldırım konuşmasını sürdürdü.
"HATIRIN İÇİN İKİ TANE CUMHURBAŞKANI MI SEÇELİM KILIÇDAROĞLU"
"PKK diyor ki; 'Aman, hayır çıkması için gece gündüz çalışın. Sakın evet çıkmasın'. FETÖ ile kol kola girmişler, baş başa vermişler, hayır çıkması için gece gündüz çalışıyorlar. Ne yaparsanız yapın, 'evet' çıkacak, sizin de defteriniz dürülecek. Bu yeni hükümet sistemi ile ilgili olarak milletin kafasını karıştırmaya çalışanlar var. Yalan yanlış söyleyenler var. 'Tek adam rejimi kurulacakmış'. Evet tek adam. Senin hatırın için iki tane Cumhurbaşkanı mı seçelim Kılıçdaroğlu İki tane mi olsun O kafayı takmış, bugünlerde HDP ile çok mesai yapıyorlar. Onların eş başkanlığına yavaş yavaş eğilimleri var. Şimdi tek adam olacak ama patron millet olacak. Görevi vereceksin, yapınca ‘devam et’ diyeceksin. Bir de bu iş Tayyip Erdoğan için yapılıyor diyorlar. Artvin'den söylüyorum. Bu sistem Tayyip Erdoğan için değil her doğan içindir."
"HAYIR'DAN HAYIR GELMEZ, EVET'TE BEREKET VAR"
Yeni sistemle herkesin işinin ayrı olacağını ifade eden Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Meclisin işine hükümet, hükümetin işine meclis karışıyor. Didişme var, ortada iş yok. Zaman geçiyor. Yargı daha bağımsız olacak. Aynı zamanda tarafsız olacak. Siz değil misiniz, 'yargı bağımsız ve tarafsız olsun' diyen. Böyle bir değişiklik getiriyoruz. Niye 'hayır' diyorsunuz, verin cevabını. Bunlar hayatı boyunca 'istemezuk' tayfasından olmuş. Hayırdan 'hayır' gelmez. 'Evet'te bereket var. ABD'de bir tane başkan var. Tek adam rejimi mi Diktatörlük mü Tek adam rejimi asıl CHP'de var. Defalarca seçim kaybedip koltuğunu bırakmıyorsan tek adam orada var demektir. ‘Rejim değişecek’ diyorlar. Nereden çıktı kardeşim Bu sistemle Başbakanlıkla Cumhurbaşkanlığı birleştiriliyor. Mevcut durumda ikisinde de çok yetki var. Kimin ne yapacağının belli olması lazım. Yetkiyi kime verdiniz, hesabı kimden soracaksınız, baştan bileceksiniz. Bu sistem bunu getiriyor. Bir başka yalan, 'hakimler, savcılar Cumhurbaşkanı tarafından atanacak'. Peki kardeşim Cumhurbaşkanını kim seçiyor Millet seçiyor. Milletin seçtiğine güvenmeyeceğiz de memurların kendi aralarında kendi atamalarına mı güveneceğiz 4 üyeyi Cumhurbaşkanı seçecek. 7 tane üyeyi de meclis seçecek. Çünkü meclis milleti temsil ediyor. Milli egemenliği temsil ediyor. Meclisin seçtiğinde yanlış olmaz."
"KILIÇDAROĞLU'NA DÜŞEN KARARINI DEĞİŞTİRİP EVET DEMESİDİR"
Cumhurbaşkanının seçime götürme kararı alması halinde otomatik olarak meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin aynı anda yapılacağını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, "Kılıçdaroğlu ne diyor; evlere şenlik. Diyor ki 'Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtiğimiz zaman Cumhurbaşkanı ile Başbakan anlaşamazsa ne olacak' Adam okumamış. Biz onu kadar güzel anlatamadık. Bizde böyle bir sıkıntı olduğu için bunları birleştiriyoruz. Başbakan yok. Cumhurbaşkanı var, yardımcısı var, bakanları var. Adam okumamış. Bizim o kadar uğraşıp anlatamadığımızı bir cümle ile anlattı. Şimdi Kılıçdaroğlu'na düşen kararını değiştirip, 'Evet' demesidir" dedi.
"BÜYÜK ÇOĞUNLUK EVET DİYECEK"
Anayasa değişikliğine kimin karşı çıktığı ve hayır dediğine dikkatli bakılmasını isteyen Başbakan Binali Yıldırım, "CHP, HDP, PKK, FETÖ, DEAŞ, ‘hayır’ diyor. Kandil'den açıklamalar geliyor, 'Evet çıkarsa biz biteriz' diyorlar. Terör örgütleri ‘hayır’ diyorsa bunun karşısında ‘evet’ demek bu ülkeyi seven herkesin görevidir." diye konuştu.
“AVRUPA İŞİNE BAK SEN İŞİNE”
Avrupa ülkelerine seslenen Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Hollanda bakanlarımızı içeri almıyor, durduruyor. Onları karşılayan soydaşlarımızın üzerine atları, itleri sürüyor. Avrupa karşı çıkıyorsa demek ki biz doğru yoldayız. Onun için 16 Nisan'da kararımız ‘evet’. Avrupa'yı uyarıyoruz. İslam düşmanlığı, ırkçılık yapılıyor. Irkçı partilere çok fazla yüz veriliyor. Avrupa'nın başının derdi marjinal, ırkçı, Türk ve Müslüman düşmanı siyasetin yükselmesidir. Fransa'da iş yerlerinde başörtüsü takılmasını yasakladılar. Biz bütün yasakları kaldırdık şimdi onlar başladılar. Türk demokrasisinin kalitesi yükselirken Avrupa'da kalite düşmeye devam ediyor. Gösteri ve yürüyüşleri, insanların fikrini söylemesini engelliyorlar. Basın özgürlüğünü engelliyorlar. Hollanda'da çok methettikleri Avrupa değerlerinin varsa hepsini ayak altına aldılar. Bunların sicili Bosna katliamından belli. Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanını alaşağı eden darbecilerin yanında yer aldılar. 15 Temmuz'da FETÖ darbesinde sus pus oldular. Bunların ikiyüzlülükleri sanat haline geldi. Almanya, Hollanda'ya, 'hayır' kampanyası yapan gidecek, FETÖ, PKK yandaşları cirit atacak ama onlara ses yok. Vatanını, bayrağını, ülkesini seven bu ülkenin onurlu vatandaşlarına yasak ve engel getirecekler. Bunun cevabını 16 Nisan'da benim milletim verecek."
DENİZ UÇAĞI MÜJDESİ
Başbakan konuşmasının sonunda Artvinlilere deniz uçağı müjdesi verdi. Yıldırım, "Artvin'in bu kadar barajı var, buraya deniz uçaklarıyla yolcular taşıyalım. Trabzon'dan taşıyalım, Samsun'dan, İstanbul'dan taşıyalım. İstanbulArtvin arası deniz uçağı seferleri başlatacağız" dedi, Artvin'in doğalgaza kavuşması için 27 Mart'ta ihale yapılacağını da duyurdu.
BATUM ÜZERİNDEN ANKARA'YA GİDECEK
Vatandaşlara karanfil dağıtan Başbakan Yıldırım, mitingin ardından Artvin Belediyesi'ni ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Başbakan Binali Yıldırım ve bareberindekiler helikopterle Gürcistan'ın Batum kentine geçti. Heyet buradan uçakla Ankara'ya hareket edecek.

DHA