"İZMİR NE KADAR BEREKETLİ"
Başbakan Binali Yıldırım, Menemen'deki otoyol temel atma töreninden sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Alsancak Spor Salonu'nda düzenlediği açılış programına geçti. Başbakan Yıldırım, kendisini sevgi gösterileriyle karşılayan ve tribünleri tamamen dolduran vatandaşları selamladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yatırımlarının anlatıldığı kısa film gösteriminden sonra konuşan Bakan Veysel Eroğlu, "101 dev tesisin açılışını yapıyoruz. İzmir ne kadar bereketli. Hükümetimiz büyük hizmetlere imza atıyor. 6 bin 450 tesisi açıp aziz milletimizin hizmetine sunduk. Görevi geldiğimiz zaman Türkiye'de susuzluk vardı. Allah şükürler olsun. Türkiye'nin içme suyu meselesi kökünden halloldu. Baraj ve göletlerle destan yazıyoruz. 423 barajla dünya rekoru bizde. Sulanmadık toprak bırakmayacağız" dedi.
"İZMİR VATANSEVERLERİ DENİZE DÖKMEZ"
Daha sonra kürsüye çıkan Başbakan Yıldırım, konuşmasına "Türkiye'nin dört bir yanında açılış rüzgarları esiyor. Veysel Hoca yapmakla yorulmuyor. Biz açmakla saymakla yoruluyoruz" sözleriyle başladı. CHP Konya Milletvekili'nin sözlerine tepkisini burada da sürdüren Yıldırım, "Biz, CHP'li densiz milletvekilinin dediğini demiyoruz. İzmir vatanseverleri denize dökmez. İzmir PKK'yı, FETÖ'yü, Türkiye düşmanlarını denize döker. İzmir'le sen dalga mı geçiyorsun. İzmir istiklalin zaferin başarıyla kazanıldığı şehirdir. İzmir cumhuriyeti kuran şehirdir. Demokrasiyi, çok partili hayatı başlatan şehirdir. İzmir her zaman Türkiye'nin dünyaya açılan aydınlık yüzüdür. Sizin gibi kin nefret kusan insanların İzmir'de yeri yok. İzmirlilerin arasında yeri yok. İzmir işte bu güzel şehre hizmet etmek ve birbirinden güzel eserleri kazandırmak bizim boynumuzun borcu. Her zaman siyaseti millete hizmete olarak gördük" dedi.
İZMİR'E ÜÇ STADYUM
İzmir'in yıllardır yerel hizmetlerden hak ettiği payı alamadığını öne süren Başbakan Binali Yıldırım, "İzmir'e üç stadyum yapacağız. Karşıyaka, Göztepe, Alsancak. Ne dediler 'yapamazsınız, yaptırmayız'. Ve ne yaptılar işi mahkemeye taşıdılar. Karşıyaka'yı mahkemeye verdiler. Göztepe'yi mahkemeye verdiler. 'Alsancak için de AVM yapacak bunlar stat yapmayacak bunlar' dediler. İzmirlileri kandırıyorlar. Biz senin gibi yalanı tüyün üzerinde durduranlardan değiliz. Biz söz verdik mi yaparız. Yapamayacağımız sözleri ver vermeyiz. Alsancak'a stadyum ihalesi, 28 Nisan'da yapılıyor. Asırlık Altay Kulübü, her şeyin en iyisine layık. Karşıyaka ve Göztepe halen engellenmeye çalışılıyor. İtirazlar var. Buradan İzmir'e ayak bağı olan, yapılacak bu büyük eserlere sürekli engel çıkaran, engellerle kentin projelerini geciktirenleri, değerli İzmirli hemşerilerime şikayet ediyorum" dedi.
"ADAMIN DİBİ, ADAM GİBİ ADAM"
Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bunlara 16 Nisan'da öyle biri cevap verelim mi Artık daha engel çıkarmasınlar. Hazır mısınız Engelli koşuyla bu kadarını yapıyoruz. 16 Nisan'dan sonra engelsiz koşu başlıyor. AK Parti'den önce neydi Engelleyenler öylesine güçlüydü ki, her engelde demokrasi kesintiye uğradı. Türkiye kazandıklarını kaybetti. 50 60 arası dünya ortalamasının iki katı büyüyor Türkiye, 60- 70 arası dünya ortalamasının yarısına düştü. 2001'de Türkiye maalesef öylesine bir krize geldi ki. 2011'e kadar. 2001 krizinin borçlarını ödemekle vakit geçirdik. 638 milyar borç ve faiz ödedik. Eğer bu kriz olmasaydı Ahmet Necdet Sezer anayasa kitabını Ecevit'in suratına atmasaydı bu borcu ödemeyecektik. 'Bu sistemin suyu mı çıktı' diyorlar. Bu sistem kriz üretiyor. Üretti. Sonuç da alıyor. 60'da aldı, 71'de aldı, 80'de aldı. 28 Şubat'ta aldı. 2001'de aldı, ama ondan sonra AK Parti geldi. 27 Nisan'da elektronik postayla denediler, postaları geri gitti. 17 - 25 Aralık'ta yine denediler olmadı. Partiye kapatmaya kalktılar, o da olmadı. Altın vuruşlarını 15 Temmuz'da yapmaya çalıştılar. Devletten çaldıkları tankla uçakla geldiler. Orada da Recep Tayyip Erdoğan vardı. Adamın dibi. Adam gibi adam. Onun başbakanı vardı. Hükümeti vardı ve kahraman Türk milleti vardı. Darbecilere darbeyi vurdu. Onların hesabı milletin iktidarına tutmaz. Vesayetle gelen darbeyle gider. Başka çaresi yok. Ama iradeyle gelen, millet iradesiyle geleni, hiç kimse götüremez. Ne getiriyoruz Çok açık. Garantili hükümet. Sandıktan hükümet çıkacak, illa çıkacak. Ya çıkacak ya çıkacak. Başka yolu yok. Sandıktan sonra bıraktığımız zaman başka yerlere gidiyor. Otel odalarında medya patronlarının odalarında, sizin seçtiğiniz değil, başkalarının istediği hükümet oluyor. Bu sistemin en önemli özelliği yüzde 50 artı 1 ile kim yönetecek karar veriyor. Sonradan bu kararı ancak millet değiştirir."
"TEK ADAM GÖRMEK İSTİYORSAN AYNAYA BAK"
Başbakan Binali Yıldırım, sözlerini CHP'ye yönelik eleştirilerle sürdürdü:
"Göreceksiniz 16 Nisan'da millete karşı siyasetin işe yaramadığını siz de göreceksiniz. Terör örgütleri, kol kola girmişler. Türkiye'nin geleceğini önlemeye çalışıyorlar. Başarabilirler mi Başaramazlar ama Atatürk'ün partisi CHP'ye ne diyelim. O da tam bir perişanlık, ne dediğinden haberi yok. Kardeşim sen dalga mı geçiyorsun bu milletle. Bu millet senin gibileri 50 sefer cebinden çıkarır. Kimse milletin aklıyla dalga geçmez kardeşim. Bu sistem senin geleceğini de garanti altına alıyor. Çıkmış 'tek adam' diyor. Tek adam görmek istiyorsan Aynaya bak. 7 seçime girdin. Recep Tayyip Erdoğan kaç seçime girdi. Seçim kazanmasına rağmen, istese başbakanlığa devam edemez miydi ama bıraktı. '16 Nisan'da evet çıkarsa bırakacak mısın' diye soruyorlar. 'Niye bırakayım canım. 16 Nisan seçim mi' diyor. E niye kendini parçalıyorsun seçim değilse. Türkiye'nin geleceğini karartmaya senin hakkın var mı Ey Kılıçdaroğlu Bu ülkenin gençlerine kadınlarına, karamsarlık korku endişe yakışır mı"
"TÜP GEÇİT İHALESİ BU YIL YAPILACAK"
Binali Yıldırım, İnciraltı ile Bostanlı'yı birbirine denizden bağlayacak tüp geçit projesi için bu yıl içinde ihaleye çıkılacağını belirterek, şöyle konuştu:
"Üç stadyumu yapıyoruz. Engellere rağmen yapıyoruz. Karşıyaka'yı yapıyoruz. Göztepe'yi yapıyoruz. Alsancağı yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. İzmir için en büyük müjdeyi açıklıyorum. İzmir'in büyük müjdesini açıklıyorum. İzmir'in Marmaray'ını, tüp geçidini bu sene içinde ihaleye çıkartıyoruz. Hayırlı olsun. Gerdanlık kazandıracağız İzmir'e. İzmir'e çok yakışacak. Çok güzel olacak ama İzmir'den 16 Nisan'da İzmir'den evladına Binali Yıldırım'a sahip çıkmasını istiyorum. Buradan bunu bekliyorum İzmir'den. İzmir eminim ki geleceğine sahip çıkacak. Gereken desteği bu sefer 16 Nisan'da cömertçe verecek. Çünkü İzmir hep demokrasiden değişimden yana olan şehirdir. İzmir kendine yakışanı yapacaktır."
SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
Başbakan Binali Yıldırım, Alsancak Spor Salonu'nda konuşmasını boynuna taktığı kırmızı beyaz atkıyla yaptı. Salonda, 'Orman Ve Su işleri Bakanlığı Çalışıyor, Türkiye kalkınıyor', 'Orman, su varsa hayat var', 'Hayaldi gerçek oldu Türkiye yemyeşil oldu' , 'Biyolojik çeşitliliğimizi koruyoruz' pankartları asıldı. İzmir merkez ve çevre ilçelerdeki köylerde yaşayanlar da törene geldi. Köylülerin rengarenk kıyafetleri dikkat çekti. Salondakiler Orman Ve Su İşleri Bakanlığı'nın dağıttığı beyaz ve yeşil renkli atkıları taktı. Salondaki bazı kişiler üzerinde 'Evet' yazılı tişörtler giydi, ellerinde de 'evet' dövizleri taşıdı. Göztepeli kadınlar da, sarı kırmızı formaları tişörtlerinin üzerine giyerek, tezahüratta bulundu. Salonda çiçekli şapka, altına başörtüsü takan ellerine kırmızı yün eldiven giyip, boynuna yemeni atan bir kadın ilginç kıyafetiyle dikkat çekti. Üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ının bulunduğu tişörtü giyen bir kadın bir eliyle bozkurt işareti, diğer eliyle de Rabia işareti yaptı. Alsancak Spor Salonu'nun etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı, otopark boşaltıldı, sokaklar trafiğe kapandı.
MHP STANDINI ZİYARET ETTİ
Başbakan Binali Yıldırım, Alsancat Spor Salonu'nda yaptığı toplu açılışların ardından salona çok yakın olan kentin en işlek yeri Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişindeki MHP standını ziyaret etti. Stantta Türk bayrağı ve referanduma yönelik neden 'evet' verilmesi gerektiğini içeren broşür dağıtan MHP'li kadınlara çalışmalarında başarılar dileyen Yıldırım, MHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Özmen'le konuştu. Yıldırım, TBMM'de AK Parti ve MHP'nin birlikte destek verdiği Anayasa değişikliğiyle ilgili referandum çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Yıldırım “Birlik, beraberlik, kardeşlik için çabalıyoruz. Türkiye'nin beka meselesi, memleket meselesidir. Bu meseleyi inşallah 16 Nisan'da çözmeyi başaracağız. Emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrı partiyiz, hedefimiz bir. Türkiye için rüyalarımız bir, misyonumuz bir. Hepimizin amacı bu ülkede kardeşliği yok etmeye çalışan alçak terör örgütlerini bu topraklardan atmak" dedi.
MHP Konak İlçe Başkanı Mahmet Özmen de partilerinin ilkeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdükleri söyledi. Yıldırım, Özmen'e teşekkür etti. MHP'li kadınlarla hatıra ı çekilen Yıldırım, daha sonra Alsancak'tan ayrıldı.

Tufan HAMARAT, Utku BOLULU / İZMİR (DHA)

DHA