BAŞBAKAN Binali Yıldırım, partisinin Çarkını mitinginde yaptığı konuşmada Hollanda ile olan toplantı krizine ve bu ülkedeki seçimlere değinerek, "Bu zorbalık Avrupa için kara bir lekedir. Türkiye büyük bir devlet. Artık Avrupa bile siyasetini Türkiye'ye göre yapıyor. Bakın sonuçlara. Türkiye, Hollanda seçimlerine de ayar verdi. Bir müddet daha ırkçılığı Avrupa'da frenledi" dedi.
Helikopterle Çankırı’ya gelen Başbakan Binali Yıldırım, Vali Mesut Köse, Ak Parti Çankırı Milletvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı ve protokol tarafından Valilik önünde karşılandı. Kendisini karşılayanlarla tokalaşan Başbakan Yıldırım, Valilik girişinde polislerden oluşan tören kıtasını selamladı.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile çok sayıda eski ve yeni milletvekilinin katıldığı miting öncesi Vali Mesut Köse makamında ilin sorunları ve ihtiyaçları hakkında brifing verdi.
Başbakan Yıldırım, daha sonra 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası Çankırı Belediyesi Meclisi kararı ile adı Milli İrade Meydanı olan Belediye Meydanı’nda toplanan yaklaşık 10 bin kişiye hitap etmek için seçim otobüsüne geçti.
MHP İL BAŞKANI DA SEÇİM OTOBÜSÜNDEN KALABALIĞI SELAMLADI
MHP Çankırı İl Başkanı Hidayet Çelik de, adı anons edilerek Ak Partili milletvekilleri ve bakanlarla birlikte seçim otobüsünün üzerine çıkarak kalabalığı selamladı. Selamlamaların ardından Başbakan Binali Yıldırım Çankırı Milli İrade Meydanı’nda toplanan vatandaşlara hitap etti.
TERÖRLE MÜCADELEDE KARARIMIZ TAMDIR
Terörle mücadeleye ilişkin konuşan Yıldırım, "FETÖ, PKK, PYD, DEAŞ terör örgütlerine karşı sizden aldığımız güçle amansız bire mücadele veriyoruz. FETÖ'nün inine gireceğiz dedik. Girdik. Şimdi kaçacak yer arıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar fark etmez. Eninde sonunda adaletin önüne çıkacak gerekli hesabı verecekler. PKK bölücü terör örgütünün de mağaralarını inlerini başlarına geçirdik. Kazdıkları o çukurdan çıkamadılar. Artık terörle mücadelede de kararımız tamdır. Terör neredeyse, ister yurt dışında ister yurt içinde, oralara gideceğiz, inlerini başlarına geçireceğiz. Suriye'de Fırat Kalkanı ile başarılı bir operasyon yapıp DEAŞ terör örgütünü nasıl yok ettiysek, diğerlerini de aynı şekilde halledeceğiz" dedi.
"EY HOLLANDA, ROTTERDAM ORADAYSA ÇANKIRI BURADA"
Başbakan Yıldırım, "Bazı ülkeler var 'Avrupa değerleri, özgürlük, insan hakları' diyor, diyor da diyor ama onların gerçek yüzünü şu bir haftada gördük. Almanya'sı, Hollanda'sı, İsviçre'si. Mesele Türkiye olunca nasıl birden bire diktatörleştiklerini, nasıl yasakçı bir uygulamaya geçtiklerini hep beraber gördük değil mi Oralarda 'hayır' demek serbest, 'evet' demek yasak. Bunların fikir özgürlüğünden, hürriyetlerden, insan haklarından anladığı bu kadar. Ey Hollanda, Rotterdam oradaysa Çankırı burada, yarenler diyarı burada. 16 Nisan'da büyük Türkiye'nin önünü açmaya hazır mıyız Yeni bir dirilişe var mıyız" ifadelerini kullandı.
"TÜRKİYE, HOLLANDA SEÇİMLERİNE DE AYAR VERDİ"
Hollanda'daki seçimlere değinen Yıldırım şöyle devam etti:
"Ey Hollanda, Almanya özgürlükçü görünüp yasak uygulamak size yakışıyor mu Türkiye'ye düşman olanları teröristleri koruyup kollayacaksınız, bakanlarımız geldiğinde de yolunu keseceksiniz konuşturmayacaksınız. Bakanlarımıza destek olmaya gelen gurbetçilerimizin üzerine de atlarınızla itlerinizle yürüyeceksiniz. Bu zorbalık Avrupa için kara bir lekedir. Türkiye büyük bir devlet. Artık Avrupa bile siyasetini Türkiye'ye göre yapıyor. Bakın sonuçlara; Türkiye, Hollanda seçimlerine de ayar verdi. Bir müddet daha ırkçılığı Avrupa'da frenledi. Ama aklınızı başınıza alın, bu düşmanca politikalar, İslam, Türk düşmanlığı, İslam korkusu sizi doğru bir sonuca götürmez. Şunu Avrupa'nın bazı ülkeleri hiç unutmasın; bu yapılanları bir kenara yazdık, gerektiği zaman gerekli karşılıklar verildi, verilmeye devam edecek. Avrupa'da yaşayan kardeşlerimizi sakin olmaya kışkırtmalara aldırış etmemeye davet ediyorum" diye konuştu.
"KEMAL BEY, BİZİM KAMPANYAYA DAHİL OLSUN, ONA DA YER VAR"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir radyo kanalında yaptığı açıklamalara değinen Başbakan Yıldırım, "Ortalıkta bilgi kirliliği dolaşıyor Kemal Kılıçdaroğlu almış eline sazı aklına geleni söylüyor. Ama söylediklerinin hiçbiri bir işe yaramaz. Ancak bugüne kadar bir tane doğru bir şey söyledi. Onun için teşekkür ediyorum. Anayasa değişikliğini tersinden okumuş. Bizim anlatmaya çalışıp da anlatamadığımızı Kemal Bey en iyi şekilde anlattı. Bir eksiği kaldı. Bu şartlar altında 'Hayır' kampanyasını bırakıp bizim kampanyaya dahil olsun, ona da yer var. Ona da yer var. Gelen sistem ile birlikte zırt bırt, zırt bırt seçim olmayacak" ifadelerini kullandı.
"ATATÜRK'ÜN PARTİSİNİN MİRASINI HAR VURUP HARMAN SAVUR TÜKET"
Milletvekili sayısının 600'e çıkarılacak olmasına ilişkin Yıldırım, "Diyorlar ki, '550 milletvekilini niye 600'e çıkarıyorsunuz, fuzuli masraf oluyor.' Sen bunu söyleyeceğine kardeşim, bir tane milletvekilin bir senede 2 trilyon telefon, mektup parası ödemiş. Eğer o ödenmeseydi, 10 milletvekilinin 4 senelik maaşı. Bırak, geç bunları. Millet yemez bunu. Dürüst olmak lazım. CHP'nin mirasını, Atatürk'ün partisinin mirasını har vurup harman savur tüket. Var mı böyle yağma. Bu sistemde onlar da daha çok çalışacak. Sizlerin gözüne girmeye çalışacaklar. Onun için karşı çıkıyorlar" diye konuştu.

DHA