DENİZLİ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in trafik kazasında hayatını kaybetmesinden sonra, sosyal medyada hakkında olumsuz paylaşımlarda bulunduğu için gözaltına alınan kadın avukat Ayşe Rabia Y.'nin emniyetteki sorgusu  sürüyor. Polis yaptığı araştırmada avukat  Ayşe Rabia Y.'nin, 15 Temmuz'dan hemen önce boşandığı eşinin KHK ile üniversiteden atıldığı, çocuklarının FETÖ'yle bağlantılı okullarda okuduğu, yine Bank Asya'da da hesap hareketlerinin bulunduğu ortaya çıktı.
15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'ye yönelik ilk iddianameyi hazırlayan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in trafik kazasında hayatını kaybetmesi, sevenlerini yanı sıra yargı dünyasını da yasa boğdu. FETÖ üyeliğinden yurt dışında firarda olan Emre Uslu'nun ardından, İzmir Barosu avukatlarından Ayşe Rabia Y.'nin de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar tepki topladı. Avukat Ayşe Rabia Y., Facebook hesabından “Bugün bir kez daha anladım ki ilahi adalette zaman aşımı yok. Masum insanları 3- ­5 çapulcunun iftirası ile tutukla, yuvaları dağıt, Gerçek FETÖ'cüleri akla, Ondan sonra kahraman olarak boy göster, Hesap günü çok yakın. Bize şah damarımızdan yakın olan Rabbime şükürler olsun' diye yazdı.
'PAYLAŞIMLARIMI BEĞENMİYORSANIZ SAYFAMI TERK EDİN'
Bunun yanı sıra paylaşımın altına bir sosyal medya takipçisinin, “Biri de çıkmış Rabbimin kandil mucizesidir diyor ya… Siz nasıl böyle merhametsiz oluyorsunuz' yazması üzerine avukat Ayşe Rabia Y. buna yanıtında da, “Siz o kişinin masum bir kişiyi içeri attığını ve kanser olmasına rağmen Denizli'deki doktorlara talimat verdirip, tedavisini engellediğini ve o adamın 3 çocuğunun, babalarının gözlerinin önünde ölüme an ve an yaklaştığına tanıklık ettiğini biliyor musunuz Benim paylaşımlarımı beğenmiyorsanız lütfen sayfamı terk edin' yazdı.
Bu yazışmalardan sonra ise Ayşe Rabia Y., kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, paylaşımında isim olmadığını ve başsavcıyı kastetmediğini ileri sürdü. Bu yazışmalardan sonra İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattıktan sonra avukat Ayşe Rabia Y. gözaltına alındı.
SAVCI'DAN FETÖ SANIĞININ SALIVERİLMESİNİ İSTEMİŞ
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgu işlemleri süren avukat Ayşe Rabia Y.'nin FETÖ'ye yönelik önemli bağlantıları da ortaya çıktı. Polis araştırmasında, Ayşe Rabia Y.'nin, 15 Temmuz'dan hemen önce boşandığı eşinin KHK ile üniversiteden atıldığı, çocuklarının FETÖ'yle bağlantılı okullarda okuduğu, yine Bank Asya'da da hesap hareketlerinin bulunduğu belirlendi.
Ayrıca avukat Ayşe Rabia Y.'nin, halen tutuklu bulunan FETÖ sanığının, sağlık gerekçeleriyle salıverilmesi için Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'e ulaştığı, ancak talebinin kabul edilmediği de ortaya çıktı.
BEDDUAYLA İSTİFA ETMİŞTİ
İzmir'de 15 Aralık 2010 tarihinde görevinden istifa eden Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, Genel merkez tarafından istifasının istenmesine gerekçe olarak o dönem Yönetim Kurulu üyesi olan Ayşe Rabia Y.'nin, dönemin Bşbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a kendisini şikayet etmesini göstermişti. Ömür Kabak düzenlediği basın toplantısında, 'Görevden alınmamda bir arkadaşımızın Başbakan'a beni şikayet etmesi, daha doğrusu iftira atması etkili oldu. Başına bir kötü olay geldiğinde gözünün önüne ben geleyim' demişti.
Görevinden istifa ettikten sonra aktif siyasete dönmeyen ve avuktalığa devam eden Ömür Kabak, kendisini görevden aldıran  Ayşe Rabia Y.'nin gözaltına alınmasının ardından o günkü sözlerinin hatırlatılması üzerine DHA'ya yaptığı açıklamada şöyle konuştu: 
'Yedi yıldır siyasetin içinde değilim. Bu kişiyle de hiç bağlantım yok. Ne yapıyor, ediyor bilmiyorum. Bir insanın hapse düşmesinden sevinç duymam, üzülürüm. Allah kurtarsın. Ben orada beddua etmemiştim sadece, 'eğer başına kötü bir şey gelirse beni hatırlasın' demiştim. Söylediğim buydu. Orada bana iftira atılmıştı. O olaydan sonra da AK Parti'den koptum ve hala dönmedim. İnsan olarak kimseye zarar gelsin istemem.'

DHA