BATMAN TÜPRAŞ Rafinerisi'nde Petrol İş Sendikası'nın eylem kararı alması üzerine işçiler bir günlük işi bırakma eylemine gitti. Gündüz vardiyesinde çalışan işçilerin 8 saat boyunca iş bıraktığını belirten Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, 'Yıllardır elde ettiğimiz hakları elmiziden almak isteyen bir zihniyet var' dedi.
Batman'da TÜPRAŞ Rafinerisi'nde çalışan işçiler, bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Sabah saat 08.00'da gece vardiyesinden işi devralması gereken gündüz vardiyesi çalışanları, Petrol İş Sendikası'nın kararı üzerine bir günlük iş bıraktı. 
Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, gündüz vardiyesinde yer alan işçilerin, saat 08.00'dan itibaren işbaşı yapmadığını belirterek şunları söyledi:
'Gündüz vardiyesinde ve dolumda çalışan işçi arkadaşlarımız sabah 08.00 itibariyle işbaşı yapmadı. İşçiler 8 saat çalışmayacak. Ancak gece vardiyebsi içerde çalışmalarına devam edecek. Yalnız gündüz vardiyesine gidecek arkadaşlarımız vardiye değişikliği yapmadı. Bunlar hepsi uyarı eylemleridir. Bu uyarı eylemlerle Koç Ailesi veya TÜPRAŞ yöneticileri geri adım atmasalar, daha sert eylemler başlatacağız. Grev yasağı olan bir iş kolundayız diye işveren her istediği tutumu ortaya koyamaz. Buna asla izin vermeyeceğiz. Yıllardır elde ettiğimiz hakkarı elmiziden almak isteyen bir zihniyet var. Bu kazanımlarımızı asla elimizden almasına izin vermeyeceğiz.' 

DHA