GEZİ  Parkı eylemlerine ilişkin Okmeydanı'nda çıkan olaylarda 16 Haziran 2013'te kafasına gaz kapsülü isabet eden ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Elvan ailesinin avukatları, sanık polisin takma bıyık, saç ve gözlükle duruşmaya katıldığını belirterek İstanbul'da mahkemeye çıkarılmasını talep etti. Sanık polis F.D. "Eşim iki aylık hamile. Can güvenliğim yok. Bu nedenle Van'da duruşmalara katılmak istiyorum" dedi.

SANIK POLİS DURUŞMAYA SEGBİS İLE KATILDI


Duruşmaya, sanık polis F.D., Van'dan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken; Emniyet Müdürlüğü'nden atanan ve ayrıca özel vekalet alan iki avukatı duruşmada hazır bulundu. Duruşmaya şikayetçiler Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm, babası Sami, kızkardeşleri Gamze ve Özge Elvan ile çok sayıda avukat katıldı. Ayrıca HDP milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Hüda Kaya, Celal Doğan, CHP Milletvekilleri Ali Şeker, Hilmi Yarayıcı, Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi, Ethem Sarısülük'ün kardeşi İkrar Sarısülük, Hasan Ferit Gedik'in annesi, Dilek Doğan'ın aileleri de izleyici olarak yer aldı.


BAROLARIN KATILMA TALEBİNE RET


Ankara, Adana, Van, Aydın, Bursa, Manisa, Antalya, Balıkesir, İzmir baroları davanın insan haklarını ilgilendirdiğini belirterek katılma talebinde bulundu. Berkin Elvan'ın ailesinin doğrudan suçtan zarar görmesinden dolayı katılma talebini kabul eden mahkeme, baroların katılma talebini ise reddetti.


"TAKMA BIYIK, SAÇ VE GÖZLÜKLERLE KATILDI"


Daha sonra Elvan ailesinin avukatları, sanık polisin kocaman gözlükler, takma bıyık ve saç ile katıldığını belirterek gerçek yüzüyle duruşmaya çıkmadığını, İstanbul'da mahkemeye çıkarılmasını talep etti.


Van'daki duruşmada bulunan Elvan ailesinin avukatlarından Murat Timur da, "Sanıkla aramda bir metre var. Ve sanık gözlükleri, takma bıyıkları ve saçı altına saklanmaktadır. Karşımızda adeta bir tiyatro oynanmaktadır" dedi. Elvan ailesinin avukatlarından Can Atalay da "Sanığın bıyığı, saçı gerçek mi Gözlük hep taktığı gözlük mü Bunlar bir görevli tarafından tespit edilsin" dedi.


"MÜVEKKİLİMİZİ SAHTEKARLIKLA SUÇLADILAR"


Bunlara karşı sanık polis F.D.'nin avukatları ise "Müvekkilimizi sahtekarlıkla suçluyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. Güvenlik nedeniyle duruşmalar Van'da yapılsın" dedi.


"CAN GÜVENLİĞİM YOK"


Söz verilen sanık polis F.D. ise "Eşim hamile. 2 ay sonra doğum yapacak. Can güvenliğim yok. Bu nedenle Van'da duruşmalara katılmak istiyorum" dedi. Ara verdikten sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, can güvenliği ve hedef olma ihtimali nedeniyle sanığın SEGBİS aracılığıyla duruşmalara katılması talebini kabul etti. Duruşmaya öğle arası verildi.



 

DHA