AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, 2017 yılında Bitlis ve ilçelerine yaklaşık 100 milyon lira tutarında eğitim yatırımı yapılacağını söyledi.
Bitlis merkez ile Adilcevaz, Tatvan, Güroymak ve Ahlat ilçelerine yapılacak eğitim yatırımları ile ilgili Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Miletvekili Vedat Demiröz, yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, eğitim yatırımlarını yaklaşık 100 milyon lira tutarında olduğu belirtilererek şöyyle denildi:
"Türkiye’nin geleceğine yapılacak en büyük yatırım eğitimdir. Ak Parti hükümetleri bu bakış açısı ile bütçede en büyük payı her zaman Milli Eğiti Bakanlığı'na ayırmıştır. Bitlis'in ihtiyaç duyduğu eğitim yatırımları ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanımız ve bakanlık bürokratlarıyla yaptığımız çalışmalar neticesinde; Bitlis Merkez’e 24 derslikli Teknik Lise binası ve 1 atölye binası, Adilcevaz’a 16 derslikli Kız İmam Hatip Lisesi ile 100 kişilik pansiyon; Güroymak’a 16 derslikli halk eğitim merkezi binası; Güroymak ve Ahlat’a Öğretmenevi olmak üzere toplam 43 milyon 500 bin yatırım bedeli ile 2017 yılı devlet yatırım programına alındı. Bunlarla birlikte toplam 27 milyon 500 bin bütçeli Tatvan 16 Derslikli Kız İmam Hatip Lisesi ile 200 öğrencilik pansiyon ve Güroymak 24 derslikli Anadolu Lisesi ile 200 öğrenci kapasiteli pansiyonun ihalesi yapıldı. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kendi yatırımları ile beraber Bitlis’e 2017 yılında 100 milyonluk eğitim yatırımı gerçekleştiriyoruz. Bu yatırımlarla, Bitlis’te bu yıl eğitim açısından önemli kazanımların elde edildiği bir yıl olacaktır. Bütün bu çalışmalar çocuklarımızın iyi bir eğitim alabilmesi için. Ülkemiz yeni Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlerken nitelikli insan yetiştirmek için hükümetimiz her türlü imkânı sağlıyor. Desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Bakanımıza, ekibine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

DHA