ERZURUM Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Emrah Özbay Uluslararası Buz Tırmanış Festivali'ne katılan Vali Seyfetin Azizoğlu Uzundere ilçesinde buz tutan 30 metre yükseklikteki Ferasin Şelalesi'ne tırmandı.
Sert geçen kış mevsiminde Erzurum'un Uzundere ilçesinde düzenlenen, 'Emrah Özbay Uluslararası Buz Tırmanış Festivali'ne, 19 ülkeden katılan 300 kadar dağcı, Uzundere ve Tortum ilçelerinde buz tutan irili ufaklı şelalelere tırmandı. Festivalin ikinci günü etkinliklerine Ak Parti Erzurum Millitvekili Mustafa Ilıcalı, Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan da katıldı. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Ensar Başar'ın gözetiminde 30 metrelik Ferasin Şelalesi'ne zirve tırmanışı gerçekleştirildi. Buz tutan şelaleye tırmanmanın zor ve o kadarda heyecanlı olduğunu vurgulayan Vali Azizoğlu, "Uluslararası buz tırmanışı festivali Erzurum'un Tortum ve Uzundere ilçelerinde yapılıyor. Türkiye'de sadece Erzurum'un ilçelerinde yapılabilen buz tırmanışı yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Bölgemize ayrı renk ve güzellik katan buz şelalelere tırmanmak zor ve bir o kadarda heyecanlı. Artvinli olmam nedeniyle çocukluğum hep buralarda geçti. Dağlar, taşlar bize emanet. Buralara aşina olduğum için tırmanışa hemen alıştım" diye konuştu.
Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Doç. Dr Ensan Başar ise şelaleler bölgesini 'harika' olarak nitelendirdi. Başar, "Gelecek yıllarda bu şelalelerde önce Türkiye sonra da dünya şampiyonası düzenleyeceğiz. Dağcılar, eş zamanlı olarak bölgedeki irili ufaklı birçok buz şelalelerine tırmanıyor. Festival havasında geçen tırmanışlar sporcuları adeta büyülüyor" dedi.

DHA